Το σχόλιο της ημέρας

Η κυβέρνηση, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Ο ναύαρχος Αποστολάκης είναι στρατιωτικός. Μαθημενος στο ουσιαστικό λακωνιζειν. Επι της ουσίας πυκνά και σύντομα και κατανοητά. Έτσι διοικούνται οι στρατοί. Δεν μπορεί να αλλάξει τώρα ως βουλευτής Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς σας φάνηκε η κυβέρνηση; (μικρή παύση και σκέψη)«καλή». Συγγνώμη είπατε καλή; Ναι. Και ελπίζω να πάει καλά. Δεν έχω παρωπίδες.

Και οι αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνουν αμέσως; Ναι αν γίνουν μετά δεν έχουν νοημα. Πράγματι το τιμόνι στο καράβι το στρίβεις όταν δεις το βράχο μετά δεν έχει νόημα θα σκέφτηκε ο ναύαρχος όλων μας.

•Είναι πράγματι μια καλή κυβέρνηση. Κοίταζα τα πρόσωπα. Όλες οι ηλικίες εξέπεμπαν σοβαρότητα και ο λόγος τους είχε κύρος χωρίς να είναι πομπώδης.

Μια μεγάλη ορχήστρα που δείχνει πειθαρχημένη στη παρτιτούρα στο μαέστρο και τα πρώτα βιολιά. Καλή τους επιτυχία. Μ’ άρεσε ιδιαίτερα ότι πήγαν στην ορκωμοσία με τις οικογένειες τους, συν γυναιξί, ανδρασι, τέκνοις ακόμα και γονευσι . Έδειξαν ένα συμβολισμο ότι κατανοούν την τιμή που τους γινεται. Την χαίρονται και δείχνουν να αναλαμβάνουν ευθύνη. Είναι πολύ βασικό αυτό. Απέναντι σε άλλες εποχές που βλέπαμε να υπουργοποιείται η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα και να γίνεται η υπουργική ιδιότητα ρεντίκολο.

•Να πω καλή επιτυχία και σε όσους γνωρίζω από άλλες εποχές και έχω συνεργαστεί μαζί τους. Ε, καταλαβαίνετε ποιους ξερω καλύτερα το Μιχάλη, το Γιώργο, τη Λινα κλπ. Όπως έλεγε ο φίλος Οδυσσεας Κωνσταντινοπουλος κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά όλο Πασοκ βλεπω.

SHARE
RELATED POSTS
Διερευνητικές επαφές, του Πάνου Μπιτσαξή
Οι αποχρώσεις εκτός του γκρι, του Κωστή Α. Μακρή
Μαθήματα Ελευθεροτυπίας, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.