Editorial

Ε, ναι! Εν τέλει, είμαστε όλοι γαϊδούρια, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι B.A.,M.Sc. Θεολογίας ΕΚΠΑ,Εκδότης- Αρθρογράφος, www.iporta.gr

–  Αρκετούς μήνες, ίσως και χρόνια, δεν παρακολουθώ τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, συνειδητά απέχω από την ενημέρωση μέσω τηλεόρασης και καθόλου δεν ντρέπομαι για αυτό. Απεναντίας, διασφαλίζω την ψυχική μου ισορροπία μην μαθαίνοντας, με νοσηρές εικόνες και ρεπορτάζ, ό,τι συμβαίνει. Επιλέγω το ραδιόφωνο, μέσω μουσικών σταθμών που κάνουν σύντομη την επικαιρότητα ανά ώρα ή μέσω διαδικτύου, αν η ιστοσελίδα είναι αξιόπιστη. Συνεπώς, μέσω του άρθρου του Κωστή Α.Μακρή έμαθα για την ταλαιπωρία του γαΐδάρακου μας, μέσω του φβ έμαθα για το μένος των συμπολιτών μου για τον ιδιοκτήτη του γαϊδαράκου μας, μέσω του συζύγου μου έμαθα για την ευθανασία του “ντέι, γαϊδάράκο μου, ντέι”. Δεν θυμάμαι ποιος άγιος ή συγγραφέας είπε ότι θα ήθελε να είναι το γαϊδουράκι που μετέφερε την Παναγιά και τον νεογέννητο Χριστό ή τον Ιησού στα Ιεροσόλυμα, θυμάμαι όμως με μεγάλη καθαρότητα να με αποκαλούν γαϊδούρι και γαϊδούρα κάποιες και κάποιοι άνθρωποι που για κάποιο λόγο, λογικό ή παράλογο, με αντιπαθούσαν. Πάντως για τα γαϊδουράκια νοιώθω μεγάλη αγάπη για δύο λόγους: είναι απολύτως συμπαθητικά, υπομονετικά και προσφιλή ακόμη και στον άγριο – βίαιο άνθρωπο και είναι απολύτως συνδεδεμένα με την ανθρώπινη ύπαρξη τόσο που οι Ανοήμονες κάνουν χρήση της ύπαρξής τους για να προσβάλλουν τον συνάνθρωπο τους αποδίδοντάς του λαθεμένα το γνώρισμα της αναισθησίας. Λάθος, αγαπητοί μου, το γαϊδούρι δεν είναι αναίσθητο, είναι υπομονετικό. Την αναισθησία μόνο στον άνθρωπο την συναντάμε, σε κανένα άλλο πλάσμα του Θεού, μόνο στον νοήμονα άνθρωπο.  Ε, ναι λοιπόν, είμαστε όλοι γαϊδούρια γιατί πρώτον αντέχουμε την αδικία, τον παραλογισμό, την ασυδοσία, την παλιανθρωπιά και δεύτερον διότι όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε δεχτεί άθελά μας τον “προσβλητικό” χαρακτηρισμό “είσαι γάιδαρος”. Καλύτερα γάιδαρος παρά παλιάνθρωπος.

 Υγ 1: λυπάμαι πολύ που στον 21ο αιώνα ακόμη βασανίζουμε τα ζωντανά. Η φύση όμως απαντά με βιαιότητα και εμείς ακόμη ζούμε τα μαύρα μεσάνυχτα.

 – Δεδομένης, λοιπόν, της γαϊδουρινής υπομονής μας, αντέχουμε και την ύπαρξη των πολιτικών που το 99,9% αυτών σε όλα τα πόστα “κάνουν μπάζα για τον χειμώνα”, δηλαδή συσσωρεύουν χρήματα από αμοιβές και συμφωνίες, χτίζουν προφίλ εξουσιαστή, αλαζονεύουν, απειλούν, κοροϊδεύουν, εκμεταλλεύονται την χρυσή ευκαιρία της νόμιμης ή παράνομης εκλογής τους. Ο μπαμπάς μου – παιδί της πιάτσας και έντιμος έμπορος – συνήθιζε να λέει: “Τον πεινασμένο άσ’τον να ‘χορτάσει’, μην τον ενοχλείς γιατί γίνεται επικίνδυνος”. Το βίωσα, το βίωσες, το βιώνουμε άπαντες αφού οποιαδήποτε θέση που δεν εξυμνεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησης οδηγεί σε απανωτές μηνύσεις. Το δεχόμαστε; Φυσικά, αφού ο καθένας μας υπογράφει εν γνώσει ή εν αγνοία του τα γραμμάτια του και τα ξεχρεώνει εν ανυπόπτω χρόνω και ολομόναχος. Δικαιοσύνη του Θεού αυτό, όχι των ανθρώπων. 

ΥΓ2 : Δεν υπάρχει τίποτα τόσο κατεστραμμένο στον κόσμο που να μην μπορεί να διορθωθεί από το χέρι του παντοδύναμου Θεού. Σας προτρέπω να το θυμάστε, διότι χωρίς αυτήν την βεβαιότητα, θα ήμασταν όλοι τρελοί”, Ηρακλής Πουαρό στο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστα “Ραντεβού με τον θάνατο” .

–  Ξεκινούν τα σχολεία, οι νέοι στόχοι, οι νέες και παλιές μας αγάπες και συνήθειες, ό,τι κάθε φορά αποφασίσουμε να εντάξουμε στις ζωές μας για το νέο φθινόπωρο και για το ευ ζην.  Από καρδιάς να κάνετε τις πιο εύστοχες επιλογές. 

Καλό φθινόπωρο, εκλεκτές και εκλεκτοί, με το καλό να περπατήσουμε και τούτο τον Σεπτέμβριο μαζί σας!

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

6 Σεπτεμβρίου 2022

 

SHARE
RELATED POSTS
Ο νταής μπαμπάς, ο διακινητής και οι αρουραίοι με κοστούμια, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Οι Άγγελοί μας, της Τζίνας Δαβιλά
Και όλα θα ήταν αλλιώς… (ή ο χρόνος και η ελευθερία), της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.