Editorial

Ζωές χωρίς την καλή νεράϊδα, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

 Κόβουν και πουλούν τα μαλλιά τους στη Βενεζουέλα για 10 και 20 δολάρια για να ζήσουν τα παιδιά τους.

Στο κέντρο βρεφών “Μητέρα” καταλήγουν τα ανεπιθύμητα παιδιά από τους γονείς τους και λόγω έλλειψης πόρων αλλά και λόγω έλλειψης διάθεσης. Αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα από πενήντα μωρά εκεί. Αυτά τα παιδιά ξεκινούν από το “Αλεξάνδρα” και αντικαθιστούν τη ζεστασιά της μάνας τους από το χάδι του ήλιου ή της τεχνητής λάμπας του θαλάμου νεογνών. Παιδιά που δεν ρωτήθηκαν για να γεννηθούν, αλλά πληρώνουν με σκληρότητα την ανευθυνότητα της στιγμής.

Και όμως ο Νοέμβριος παραμένει ο πρόδρομος των Χριστουγέννων, της μεγαλύτερης γιορτής του κόσμου πέρα από θρησκείες και προσωπική πίστη. Είναι ο μήνας που χτίζει, που ανοίγει δρόμους, που δημιουργεί προϋποθέσεις για κάτι αισιόδοξο. Που γεννά την ελπίδα ότι αυτός κόσμος αλλάζει, όταν αλλάζουμε εμείς και αποφασίζουμε να κάνουμε ορατή την αλλαγή μας. Από τα λόγια στην πράξη.

Πριν από τα Χριστούγεννα με τους μυρωδάτους κουραμπιέδες και τα λαχταριστά μελομακάρονα, με το περήφανο δέντρο και τα κάλαντα, θέλω να σου ζητήσω κάτι. Τη συμμετοχή σου σε κάτι.

Έλα να φτιάξουμε μαζί μια ομάδα. Την ομάδα που θα προστατεύει το αγέννητο παιδί. Γιατί η άμβλωση δεν είναι η λύση. Και αν δεν θέλεις ένα παιδί, φρόντισε να μην συλληφθεί. Στην πραγματικότητα αν αποφασίσεις να στραπατσαριστεί θα είναι επειδή δεν του έδωσες την ευκαιρία να το γνωρίσεις και να το αγαπήσεις. Ίσως και να σε αγαπήσει κι αυτό. Γιατί το παιδί αγαπά αυτόν που του δείχνει αγάπη, στοργή, φροντίδα, όχι αυτόν που το γέννησε. Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά, αφού τα ξέρουν όλα.

Θέλεις λοιπόν; «Αν δεν θες να γεννηθώ, φρόντισε να μην συλληφθώ». Φρόντισε υπεύθυνα το πριν της σύλληψης και όχι το κατόπιν.

Το ξέρεις ότι θα βρεις μπροστά σου φεμινιστές, φεμινίστριες, γυναικολόγους, πολιτικούς, που ο καθένας με τα δικά του επιχειρήματα θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι έχεις άδικο. Ότι η άμβλωση είναι λογικό δικαίωμα. Το ίδιο ισχυρίζονται και οι γονείς που εγκατέλειψαν τα μωρά τους στο «Μητέρα». Το αναφαίρετο δικαίωμα επικαλούνται και αυτοί.

Εδώ δεν θα θεολογήσουμε. Ξεκαθαρισμένο. Απλώς θα υπενθυμίσουμε τον σεβασμό μας στη ζωή γιατί η ζωή είναι ευλογία και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε. Ως υπέρτατη αξία. Και επειδή έχω την ευλογία φίλοι μου να έχουν υιοθετήσει μωρά από το απρόσωπο ίδρυμα Μητέρα και να νοιώθουν με ταπεινότητα το δέος αυτής της σπουδαίας πράξης και την ευλογία να έχουν κοντά τους θαυμάσια πλάσματα από τα αζήτητα του «Μητέρα», μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι μεγαλύτερη ευλογία από το να δίνεις ζωή και να δίνεις προοπτικές σε μια αζήτητη ζωή δεν υπάρχει.

Η μεγαλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά. Είναι η ίδια η ζωή. Εσύ για να μας διαβάζεις είσαι ευλογημένος σε σχέση με εκείνους που γεννιούνται στις λάσπες και στα πεζοδρόμια, εκεί μαγειρεύουν, εκεί κάνουν έρωτα, εκεί γεννούν τα παιδιά τους, εκεί πεθαίνουν. Είσαι ευλογημένος σε σχέση με κείνους που δεν θα γεννηθούν ποτέ.

Μια χούφτα μέρες ο Νοέμβριος. Κλειστή, αλλά αν την ανοίξεις θα ξεπηδήσουν χελιδόνια της Ελπίδας. Και μετά μου λες να ασχοληθώ με την Πολιτική και τους πολιτικάντηδες της χώρας μου; Μα και εμείς Πολιτική κάνουμε. Την σπουδαιότερη. Σεβόμαστε τη Ζωή.

Καλότυχο και γαλήνιο Νοέμβριο!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

 iPorta.gr

 vrefonmhtera.jpg

 

 

SHARE
RELATED POSTS
68e022659867147b29bcb43e75ab56d8_XL.jpg
Οκτώβριος: ο μήνας που έχει ωμέγα, της Τζίνας Δαβιλά
Η Λένγκω, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Η απάτη ως μέσο κοινωνικής καταξίωσης, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.