Αθλητικά/Αθλητισμό

Επιτέλους ποδόσφαιρο!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Με τα στοιχήματα και τις υποψίες που κοντεύουν να βλάψουν για τα καλά το άθλημα, θα έλεγα ότι αρκετό καιρό είχαμε να απολαύσουμε τόσο ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι -αυτό χθες βράδυ μεταξύ Βελγίου και Γαλλίας- μολονότι δεν βρίσκονταν στο τερέν του γηπέδου οι πολυδιαφημισμένοι Ρονάλντο, Μέσι, ούτε οι γκουρού του πάγκου Κλοπ, Γκουαρντιόλα κλπ. Ο αγώνας, μπορεί να αφορούσε μια διοργάνωση «της πλάκας» (που έχει θεσπίσει η ΟΥΕΦΑ για να τραβάει χρήμα από τους χορηγούς της και τα τηλεοπτικά και φυσικά δεν έδειξαν να εμπιστεύονται οι οπαδοί…) αποδείχτηκε όμως πιο σοβαρός ακόμη και από τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διέθετε τεχνική υψηλού επιπέδου, θαυμάσιες επινοήσεις, διάθεση για διάκριση και από τις δύο πλευρές, πέντε γκολ και…για να μη ξεχνιόμαστε, ανατροπή υπεράνω όμως υποψίας (άσο ημίχρονο/διπλό τελικό). Το Βέλγιο με το καταπληκτικό του κέντρο, τον σβέλτο Καράσκο και το βαρύ πυροβολικό του Λουκάκου σε άριστη κατάσταση, έβαλε πρόβλημα στη Γαλλία, προηγήθηκε 2-0, αποδεικνύοντας ότι ο Ντεσάμπ -εξαιρετικός σέντερ μπακ ως ποδοσφαιριστής- πρέπει να διορθώσει τα όχι λίγα αμυντικά προβλήματα της ομάδας του, και -κάποια στιγμή- να δώσει χρόνο «ξεκούρασης» στον βετεράνο αρχηγό του Γιορίς. Διάβολε, δεν μπορεί κοτζάμ Γαλλία να μην εμπιστεύεται κάποιον άλλο, νεότερο  τερματοφύλακα!

Βέβαια, στο β’ μέρος ως διά μαγείας όλα άλλαξαν και ο ταχύτερος όλων Κιλιαν Εμπαπέ, αποφάσισε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιγνίδι ανατροπής και τα κατάφερε, αφού και οι συμπαίκτες του Γκρισμάν, Μπενζεμά και Πογκμπά, παρασύρθηκαν (ειδικά ο τελευταίος, κλασικός τεμπέλης, τόσο στην εθνική Γαλλίας όσο και στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ) και  βοήθησαν για τα καλά. Μετά από αυτά τι; Απλά, πάμε για γερό τελικό την Κυριακή στο Μιλάνο με Γαλλία-Ισπανία, στο φημισμένο τοπικό γήπεδο, που οι της Μίλαν ονομάζουν «Σαν Σίρο» και οι της Ίντερ πεισματικά «Μεάτσα».

ΥΓ: Η είδηση της ημέρας, πάντως, έσκασε στην πρέμιερ λιγκ, εκεί όπου βαθύπλουτος Άραβας αγόρασε τις μετοχές της Νιουκάστλ και υπόσχεται μεγαλεία. Ο άνθρωπος αυτός, γράφουν, έχει δέκα φορές μεγαλύτερη περιουσία από εκείνον της Σίτι και 50 από τον συμπατριώτη του της Παρί. Αμε!

SHARE
RELATED POSTS
Πικρά μπήκε το ’22 και στο ποδόσφαιρο, του Γιώργου Αρκουλή
Ίσως μυρίζει διαπλοκή…, του Γιώργου Αρκουλή
Ο ξεπεσμένος ‘αυτοκράτορας’, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.