Αθλητικά/Αθλητισμό Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος-Καστελόριζο 48 ώρες κολύμπι από τον υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο

Spread the love

Η μητέρα του Αθλητή Χρυσικόπουλου και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Το μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου: “Η δύναμη της μεγάλης Ελληνικής ψυχής. Διάπλους Ρόδου Καστελόριζου, 74 ναυτικά μίλια, 140 χιλιόμετρα, 48 ώρες συνεχούς κολύμβησης από τον υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο, με την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Ρόδου. Η αγωνία, η συγκίνηση και η πίστη της μάνας για την επιτυχία του γιου της.Η μάνα γνωρίζει καλύτερα. Καλή επιτυχία Σπύρο”.

Ξεκίνησε από το ΝΟΡ η συμβολική προσπάθεια του Σπύρου Χρυσικόπουλου, να ενώσει τη Ρόδο με το Καστελόριζο.

Ο  Σπύρος Χρυσικόπουλος ξεκίνησε σήμερα  Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ρ.,  την προσπάθεια του να ενώσει την πρωτεύουσα του Νομού Δωδεκανήσου με την Νοτιοανατολική πύλη της Ευρώπης , το Καστελόριζο. Πρόκειται για ένα συμβολικό εγχείρημα που στόχο έχει να ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και να δείξε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Ο υπεραθλητής, βούτηξε στις 2μ.μ. από την Γλίστρα του ΝΟΡ και ξεκίνησε την προσπάθεια του,  παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, της μητέρας του Μέντορά του Πέτρου Παρθένη και αρκετών φίλων.

Ο Χρυσικόπουλος  θα κολυμπήσει από τη Ρόδο έως το Καστελόριζο. Θα διανύσει απόσταση 140 χιλιομέτρων σε διάστημα 48 ωρών.  Το εγχείρημά του θα καταγραφεί σε ταινία, με σκηνοθέτη την ταλαντούχα Δήμητρα Μπαμπαδήμα (https://vimeo.com/user3729657 ). H ταινία θα αποτελέσει μέρος μιας τριλογίας ταινιών, και θα κλείσει με ένα ακόμη μεγαλύτερο στόχο του Σπύρου το 2020.
Μάλιστα η ταινία H2o (2 parts heart, 1 part obsession) που γυρίστηκε με αφορμή την προετοιμασία του εγχειρήματος Ρόδος – Καστελλόριζο.

Ο 27χρονος αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου Κόλπου

Τον κολυμβητή και το εγχείρημα του παρακολουθούν παραπλέοντα σκάφη.

Σημειώνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος, θα τον συνοδεύει ένα σκάφος με πλήρωμα συνοδείας που θα τον τροφοδοτεί και ακόμη ένα πλωτό μέσο ενώ βέβαια πάνω θα βρίσκονται και οι γιατροί. Επίσης, όλο το «ταξίδι» του προς το Καστελόριζο θα κινηματογραφείται αφού θα είναι μέρος της ταινίας.

Ο Δήμος Ρόδου από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια του αθλητή και παρείχε κάθε συνδρομή στον ίδιο και την ομάδα του.

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
“ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.Α.”: «Κε Χατζημάρκο με το γράμμα του νόμου είστε έκπτωτος… κι ας ονειρεύεστε εκλογές με ανάθεση, εμείς είμαστε νομίμως παρόντες”
Ομιλία Δημάρχου Χάλκης στο 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης: Η Ενεργειακή μετάβαση και ηλεκτροκίνηση στην Χάλκη. 
Η Ελλάδα δεν μας ανήκει, της ανήκουμε, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.