Αθλητικά/Αθλητισμό

Μια φωτογραφία…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Παρακολουθώ όποτε εμφανίζεται στο «τουϊτερ», τα όσα αναρτά ο λογαριασμός «History Lovers Club». Είναι κατά τεκμήριο παλιές φωτογραφίες προσώπων και γεγονότων, με γενναίες δόσεις από την παγκόσμια Ιστορία, τον κινηματογράφο και τον αθλητισμό. Ο χρήστης (τι λέξη!), λοιπόν, μπορεί να  ξαφνικά να δει σε ασπρόμαυρο, εικόνα βομβαρδισμού αμερικανικών πλοίων από ιαπωνικά αεροπλάνα στο Περλ Χάρμπορ, να απολαύσει τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ ανάμεσα στην Λωρήν Μπακόλ και την Σοφία Λόρεν, με τον Μπόγκυ να έχει τη ματιά του στο απίστευτα βαθύ ντεκολτέ της Ιταλίας σταρ. Ή να θυμηθεί την κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν, την στιγμή που χτυπάει στο στήθος τον Ιταλό αμυντικό Μάρκο Ματεράτσι. Δηλαδή την κακή στιγμή του αρχηγού της Γαλλίας, που με την αποβολή του στέρησε ίσως το Παγκόσμιο Κύπελλο από τους τρικολόρ.

Μια παρόμοια εικόνα, είδα από το «HLC» λίγο μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου, αλλά με πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά τον κορυφαίο σέντερ φορ της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ  όσο αγωνίστηκε στα αγγλικά γήπεδα, τον Ερίκ Καντονά. Δείχνει τον Γάλλο στράϊκερ, να κλωτσάει με μανία οπαδό της Κρύσταλ Πάλας, επειδή προφανώς τον είχε αποδοκιμάσει, σε αγώνα πρωταθλήματος του 1995. Ήταν η  χειρότερη στιγμή της καριέρας ενός πολύ αγαπητού ποδοσφαιριστή, που είχε σοκάρει –και ακόμη μπορεί να συζητιέται- αφού κανείς δεν περίμενε τέτοια συμπεριφορά από έναν ακριβοπληρωμένο αστέρα της μπάλας.

Αλλά, τι νόημα έχουν όλα αυτά θα μου πείτε… Έτσι κι’ αλλιώς, όπως έχει γράψει ένας σπουδαίος της λογοτεχνίας  «ακόμα και το ακριβότερο μπουκάλι κρασί, έχει το κατακάθι του».

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Στο καλό Δημητράκη…, του Γιώργου Αρκουλή
Όταν η  ανικανότητα παίρνει διαστάσεις… , του Γιώργου Αρκουλή        
Στη Ρόδο η διοργάνωση του Final Four του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών. Ανοίγει τις πύλες του το Κλειστό της Καλλιθέας.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.