ΕΥ ΖΗΝ

Εκλεκτό καλωσόρισμα της Πρωτοχρονιάς με υψηλής ποιότητας οίνο: Champagne, Prosecco και D’ Asti!

Spread the love

Η σαμπάνια, το prosecco και τα d’ Asti από τα πιο δημοφιλή αφρώδη κρασιά παγκοσμίως. Είναι εξαιρετικοί γευστικοί “οικοδεσπότες”  προσωπικών εκδηλώσεων, επαγγελματικών συγκεντρώσεων, κοινωνικών γιορτών. Είναι  δροσερά, διακριτικά, πολυτελή και ανάλαφρα κρασιά που ταιριάζουν σε όλες τις ώρες και εποχές και προτιμούνται ως sic επιλογή .

Champagne-Σαμπάνια

Η σαμπάνια είναι άσπρος πολυτελής, ακριβός, αφρώδης οίνος που παράγεται στην περιοχή της Καμπανίας ή Champagne της Γαλλίας, μόλις 130 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι. Φτιάχνεται αποκλειστικά με σταφύλια από τις ποικιλίες Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier.Ένα ποτήρι σαμπάνιας συχνά έχει μια γεύση που θυμίζει κρούστα τυριού ή ψητό ψωμί. Οι πιο ακριβές πεπαλαιωμένες σαμπάνιες φέρουν γεύσεις πορτοκαλιού, λευκού κερασιού ή αμυγδάλου. Προτιμώνται ως απεριτίφ ή συνδυάζονται με όστρακα, λαχανικά τουρσί και τηγανιτά ορεκτικά.  Αν η ετικέτα γράφει extra brut, brut ή extra dry διαθέτει λιγότερη ζάχαρη, άρα είναι πιο όξινη. Η μέθοδος που παράγεται ονομάζεται “Παραδοσιακή Μέθοδος” εξ ου και η υψηλή τιμή της.

Prosecco-Προσέκο

Το Prosecco είναι βενετσιάνικης καταγωγής άσπρο αφρώδες κρασί με καταγωγή από την περιοχή Βένετο της Ιταλίας  Φτιάχνεται με τα ομώνυμα σταφύλια Prosecco ή Glera. Ονομάζεται και «η σαμπάνια του φτωχού» επειδή η μέθοδος που παράγεται και ονομαζεται “Μέθοδος της Δεξαμενής”, είναι οικονομική. Με πιο έντονα αρώματα φρούτων και λουλουδιών του σταφυλιού είναι πιο γλυκιά από την σαμπάνια, προτιμάται ο συνδυασμός με αλλαντικά ή φρούτα ενώ εξαιρετική επιλογή είναι με προσούτο και πεπόνι.

Moscato d’Asty- Μοσχάτο Ντάστι

To Moscato d’Asty είναι αφρώδης οίνος ποικιλίας μοσχάτο που παράγεται στην επαρχία του Piedmont που περιλαμβάνει και την πόλη Asti. Είναι γλυκό με αρώματα που θυμίζουν ροδάκινο, εσπεριδοειδή, αχλάδι και λουλούδια.Είναι απαλό, χωρίς οξύτητα και συνδυάζεται με φρούτα, μέλι και γλυκά. Η μέθοδος παραγωγής της είναι σε Δεξαμένη υπό πίεση με την βοήθεια διοξειδίου του άνθρακα. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι ιδιαιτέρως χαμηλή (>5.5%).

Καλή Πρωτοχρονιά!

 GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD


Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 150 ΕΥΡΩ


Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

SHARE
RELATED POSTS
Το αστείο μήνυμα της ημέρας!
Παρουσίαση λευκώματος της ΑΚΟΣ «ΑνθίΖΩ» Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Αγρίμι, της Ελένης Χατζηπέτρου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.