Το σχόλιο της ημέρας

Δικαιοσύνη, η μεγάλη κυβερνητική «μούφα», του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Η ΝΔ έχει ένα σωρό έμπειρους και ικανότατους δικηγόρους, με πλήρη γνώση στη κατάρτιση ενός αξιόπιστου προγράμματος για την τάλαινα Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν τους χρησιμοποιεί. Δεν λέω να χρησιμοποιήσει άλλα χρώματα, κόμματα η θεσμούς γιατί δεν το αντέχει. Τους δικούς της γιατί τους έχει στην απέξω; Έλα ντε. Θα σας πω το γιατί. Γιατί θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

•Από το ένθετο των Νέων πήρα το πρόγραμμα της ΝΔ  Σταθερά . Τολμηρά  Μπροστά. Είχα την υπομονή να διαβάσω το πρόγραμμα για τη Δικαιοσύνη με τον υπότιτλο Δίκαιη Ελλάδα. Τέτοια απερίγραπτη μούφα , όπως λέει ο Κουτσούμπας , δεν τη περίμενα.

•Θα επιταχύνει το χρόνο απονομής στο μέσο Ευρωπαϊκό μέσο όρο δηλαδή 500 μέρες. Μας κάνει πλάκα; πώς θα το κάνει; με τι τρόπο; Δεν μας λέει είναι έκπληξη. Αλλά και αυτό που υπόσχεται είναι αν το βάλεις κάτω με τα ενδιάμεσα 6 τουλάχιστον χρόνια για την επίλυση μιας διαφοράς στους βαθμούς δικαιοδοσίας.

•Το 2025 θα έχουμε ψηφιακή στρατηγική.Τι είδους; Δεν μας το λέει το φυλάει για έκπληξη. Τι θα ψηφιοποιήσουν; το χάος;

•Νέος δικαστικός χάρτης. Δηλαδή; υπομονή θα μας το πει αργότερα. Άλλα αντ ‘ άλλων. Τι εννοεί ο ποιητής δεν ξέρω.

Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.Πόσοι ποιοι ,πότε υπομονή θα το σκεφτούν Ούτε μια σκέψη που να δηλώνει οργάνωση.

•Αναβάθμιση κτιρίων και νέο Πρωτοδικείο στην Αθήνα. Μην ανοίξω το άτομα μου βαριέμαι.

•Η απόλυτη μούφα. Η απόλυτη έλλειψη γνώσης και συναίσθησης των προβλημάτων του πιο καθυστερημένου οργανωτικά τομέα του Ελληνικού Κράτους.

Η αντιπολίτευση αντί να τους κάνει φύλλο και φτερό σε αυτό το καίριο αλλά και αλλά ανάλογα θέματα περί άλλων τυρβάζει. Με άλλες γενικότητες. Με άλλες μούφες.

•Η Δικαιοσύνη οργανωτικά αυτή τη τετραετία δεν παρέμεινε στάσιμη. Οποσθοχώρησε. Είναι σε χειρότερο σημείο.Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα πάει ακόμα πιο πίσω. Το τέλος του ποτηριού είναι ο πάτος.

SHARE
RELATED POSTS
Το σχόλιο της ημέρας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο ανήκων στην Πατρίδα, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
ΡΟΖ, του Πάνου Μπιτσαξή
7149ce625bf696ea5464d4d10b04ccd1_L.jpg
Αυτοκάθαρση, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.