Το σχόλιο της ημέρας

Αποθεώνοντας την μετριότητα, του Νικήτα Οικονόμου

Spread the love

Νικήτας Οικονόμου

 

 

 

 

Ο Νικήτας Οικονόμου ήταν δημοσιογράφος παλαιάς κοπής. Πέθανε τον Οκτώβριο του 2017. Διαβάστε άρθρα του και ό,τι γράφτηκε για το Νικήτα από φίλους του.

Αρχείο: 13.09.2014

 

 

Επειδή τελώ ακόμα υπό καθεστώς αυτολογοκρισίας και στέρεψα από όρεξη να σχολιάζω την επικαιρότητα, ανέτρεξα στο αρχείο μου.

” […] Σήμερα αναζητούμε αυτό που πήραν μαζί τους οι «παλιοί». Τον σεβασμό που (μας) ενέπνεαν οι φωτισμένοι Ροδίτες όταν κρατούσαν τα ηνία σεβαστών και με ιστορία θεσμών.

Μας λείπει το λαμπερό μυαλό, ο σεμνός και ευγενής κύριος με το κύρος και το εκτόπισμα. Μας λείπει και λείπει ο «σημαντικός Ροδίτης». Ο συμπολίτης μας εκείνος που στο πέρασμά του όλοι οι άλλοι οφείλαμε να χαμηλώσουμε το βλέμμα και να του απευθυνθούμε με επίγνωση του ποιος ήταν, τι ήταν και τι εκπροσωπούσε.

Σήμερα, Ιούλιος του 2012, δεν ξέρω αν υπάρχει ελπίδα να ανακαλύψουμε ξανά τους σπουδαίους Ροδίτες. Πολύ δύσκολο. Διότι, πέραν όλων των άλλων, υπάρχει και η άλλη κατάρα αυτού του τόπου: αποθεώνουμε την μετριότητα και φροντίζουμε ταυτόχρονα να ισοπεδώνουμε όποιον έχει κάποια ψήγματα, έστω, αξίας. Τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα κάνουμε εξαιρετική δουλειά…” (από τη στήλη μου “δραστικά”, δυο χρόνια πριν).

 

SHARE
RELATED POSTS
Το σκαμνάκι, του Κωστή Α. Μακρή
Κράτος χωρίς καρδιά…, της Τζίνας Δαβιλά
“Αν είχαν ρωτήσει …για τη Novartis” & “Πυροβολισμοί στα Πατήσια”, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.