ΕΥ ΖΗΝ

Για μια Πανσέληνο και άλλη μια, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

Bright and big pink full moon

Ναι, σήμερα έχει Πανσέληνο. Άλλο ένα ολόγιομο φεγγάρι που άλλους μας συνεπαίρνει και άλλους όχι. Το ξέρετε ασφαλώς πως είμαι και Αστρολόγος ανάμεσα σε άλλα, οπότε με απασχολεί, με προβληματίζει κάθε φορά. Η αλήθεια είναι πως και χωρίς την Αστρολογία, όλοι μας αναγνωρίζουμε την σκληρή καθημερινότητα, τους περιορισμούς, τις αναποδιές και την παγκόσμια «μετάλλαξη» που συμβαίνει γύρω μας εδώ και χρόνια. Γεγονός. Κάποτε όμως, αυτοί οι ξακουστοί Μάγοι με τα δώρα, ταξίδεψαν μακριά για να υποδεχτούν τον Καινούργιο Μεγάλο Βασιλιά που θα γεννιόταν σε μια φάτνη λιγάκι έξω από την Βηθλεέμ… σας είχε πει κανείς πως ήταν ξακουστοί Αστρολόγοι της εποχής; Γνωρίζατε πως είχαν ήδη φτιάξει αστρολογικούς χάρτες και σε συνδυασμό με τις φοβερές γνώσεις αστρονομίας που είχαν ήδη εκείνη την εποχή, κάτι που ξεκίνησε από τους μεγάλους και τρανούς Βαβυλώνιους 3000 χρόνια πίσω, ήξεραν που θα βρουν το «θαύμα»; Συκοφαντίες, συνωμοσιολογίες και μπούρδες;

Μπορείτε να έχετε όποια άποψη επιθυμείτε και αν πραγματικά δεν δίνετε ούτε «μισή» ευκαιρία σε αυτή την πανάρχαια γνώση, τότε καλύτερα να μην σας αναφέρω πως ακόμη και ο φημισμένος Γερμανός μαθηματικός, αστρονόμος Κέπλερ έφτιαχνε Ωροσκόπια και ανέλυε προσωπικότητες για χάρη ευγενών, τα οποία διασώζονται μέχρι και σήμερα… ναι, η Αστρολογία πάντα είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα και για όσους την γνώριζαν ή την γνωρίζουν καλά, μπορεί και να αποτελέσει ένα καταπληκτικό εργαλείο για να μάθεις τον εαυτό σου και τους άλλους καλύτερα. Μπορείς όμως και να ερμηνεύσεις διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου και γιατί… ο βιορυθμός μας επηρεάζεται άμεσα από τα φυσικά φαινόμενα.. έτσι και η Πανσέληνος, που χρωματίζεται κάθε φορά από το ζώδιο που βρίσκεται και τον Οίκο, το θεματικό του «Σπίτι», αλλά και από όλες τις πλανητικές όψεις που την συνοδεύουν κάθε φορά. Όλα παίζουν τον ρόλο τους και σίγουρα η ψυχολογία μας αφορά όλους ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς.

Αυτή την φορά λοιπόν σχηματίζεται στον διπλωματικό Ζυγό, το ζώδιο που έχει να κάνει με όλων των ειδών σχέσεων, διαπροσωπικών, ερωτικών, επαγγελματικών. Φέρνει μικρές αναστατώσεις, λόγια που ίσως να πρέπει να προσέξουμε γιατί όταν ειπωθούν και τα ξεστομίσουμε για τα καλά, μπορεί και να έχουν παραπάνω διάρκεια από όση επιθυμούμε. Αν βέβαια δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο από όλα τα παρελκόμενα πως θα επέλθει η κάθαρση; Κάτι τέτοιο προσπαθεί να μας διδάξει αυτό το Φεγγάρι. Ανασφάλειες, κρυφοί πόθοι, κουβέντες που δεν τολμούσαμε να κάνουμε, διαπραγματεύσεις, όλα πέφτουν στο τραπέζι και εμείς καλούμαστε να τα ακούσουμε, να τα συζητήσουμε και να κρατήσουμε το επίπεδο ψηλά, όσο γίνεται… όσο μπορούμε τέλος πάντων.

Το «Ροζ» Φεγγάρι, το ανοιξιάτικο, συμβολίζει την ειρήνη κατά κάποιον τρόπο, που μάλλον στην εποχή μας προσπαθεί να την υπενθυμίσει με όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο, και η Αφροδιτούλα η γλυκιά προσπαθεί να βάλει το χέρι της μπας και καταλαγιάσει ο πόνος.

Δυστυχώς το καταπληκτικό αυτό πλανητικό θέαμα, που πάντα συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους, συνοδεύεται αυτή την φορά από τον μεταμορφωτικό Πλούτωνα, που κάνει την κατάσταση ολίγον έντονη, βγάζει ζήλιες και πάθη και ίσως και υπερβολή. Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία είναι οι λέξεις κλειδιά. Ο πλανήτης μαθημάτων ζωής Κρόνος από την άλλη όμως σχηματίζει ένα όμορφο Τρίγωνο με την Πανσέληνό μας και έτσι αν αποφασίσουμε να δούμε την ζωή χωρίς φανφάρες και ροζ συννεφάκια, να τονίσουμε την ρεαλιστική μας ματιά δηλαδή, τότε ίσως και να μάθουμε ένα από τα κάμποσα μαθήματα που ήρθαμε να πάρουμε σε αυτή την ζωή.

Ο χρόνος είναι και σύμμαχος και εχθρός πολλές φορές, αλλά σίγουρα έχει την πιο ακαταμάχητη γοητεία…

Καλή Πανσέληνο!

SHARE
RELATED POSTS
Σχέση με έναν νάρκισσο: Μία δύσκολη υπόθεση!, της Μαρίνας Μόσχα
2021, να είναι φορτωμένο με κάθε καλό! Ευχές!
Εγκαίνια Τηνιακών Μαρμαρογλυπτών στις 8 Αυγούστου – Εκδηλώσεις κατά το έτος Χαλεπά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.