Αθλητικά/Αθλητισμό

Βραδιά δυνατών συγκινήσεων…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Βραδιά δυνατών τηλεοπτικών συγκινήσεων ζήσαμε χθες και δεν εννοώ τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, που τίμησε το κρατικό μας κανάλι. Το ενδιαφέρον, το πρόσφερε το αθλητικό μπουκέτο που ξεκίνησε με τον αγώνα του Ολυμπιακού του Πειραιά απέναντι στον Βόλο του Μπέου και συνεχίστηκε με την σημαντική αναμέτρηση της εθνικής μας του μπάσκετ με αντίπαλο την -κακό δαίμονα την χαρακτήρισαν οι ειδικοί του αθλήματος- Τσεχία, για να κλείσει   το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ με έναν περίεργο Βούλγαρο διαιτητή, που δεν νομίζω ότι είναι καλύτερος του Σιδηρόπουλου και μερικών ακόμη Ελλήνων μετρ της σφυρίχτρας.

Πρώτα ο Ολυμπιακός. Βρέθηκε να χάνει από ενωρίς, προσπάθησε για τεράστιο διάστημα να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά μπαντάροντας για τα καλά στα δεξιά, ήταν ακίνδυνος. Η αριστερή πτέρυγα των πρωταθλητών ήταν απούσα, άγνωστο γιατί. Πάντως, το γκολ με πλασέ του Ελαραμπί, έστω από…ασίστ αμυνομένου λύτρωσε τον  γηπεδούχο, που μπορούσε να είχε επιπλεύσει, πάντως, αν δύο φορές μαχητές του δεν σημάδευαν δοκάρι και αριστερό στύλο αντίστοιχα! Η ισοπαλία πέφτει βαριά στο στομάχι των οπαδών, μετά και από την αποτυχία -όπως ήλθε- από τους Βρετώνους στη Νάντη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης!

Η εθνική μας του μπάσκετ κατάφερε να στείλει την αντίπαλό της στην Πράγα, αλλά ήταν στιγμές που Ιτούδης και παίκτες «τα χρειάστηκαν» λόγω μαχητικότητας των Τσέχων, αλλά και αρκετών αμυντικών μας λαθών. ‘Όταν δέχεσαι από την τέταρτη ομάδα ομίλου 88 πόντους, σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα. ‘Ισως σημαντικότερο (ενόψει του αγώνα με την Γερμανία…) αν δεν κατανοήσεις πως σημαντικό δεν είναι να φτάσεις ψηλά, όσο το να διατηρηθείς στην κορυφή. Θα δούμε!

Υπήρχε στο μενού και ο Παναθηναϊκός, σαφώς καλύτερος από την ΑΕΚ, άσχετα αν πήρε τη νίκη (με ανατροπή) χάρη σε δύο πέναλτι! Για την «Ένωση» μένει η απορία των φίλων της, γιατί ο προπονητής Αλμέϊδα δεν έβαλε στο τερέν από την αρχή τον θηριώδη Λιβ.  Γκαρσία και τον νεοαποκτηθέντα από τον Βόλο Ολλανδό κυνηγό, περυσινό πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. 

ΥΓ: Λέτε να τους θεωρούσε κουρασμένους;  

SHARE
RELATED POSTS
Τρίτωσε η αστοχία…, του Γιώργου Αρκουλή
Ποιος είναι ο Ιγγκλέσιας;, του Γιώργου Αρκουλή
Τα φαβορί έπαιζαν στο “Βατερλώ”…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.