Πόρτα στην Πολιτική

Βερβεσός ή Μητσοτάκης; «Ψηφίζω»Βερβεσό, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

• Ο Δημήτρης Βερβεσός έκανε ένα λάθος. Επικρίθηκε και μάλιστα χοντρά. Όμως αντρίκια και απλά το παραδέχτηκε. Αποδέχθηκε τον έλεγχο. Έδωσε δημόσια εξηγήσεις. Από κει και πέρα τέλος. Ούτε το κεφάλι του θα ζητήσουμε επί πίνακι ούτε θα παριστάνουμε τους αναμάρτητος. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Θα κριθεί στις εκλογές για το σύνολο της παρουσίας του στον Δικηγορικό Σύλλογος Αθηνών.

• Ο Μητσοτάκης όμως; Πέρασε καλά στη Πάρνηθα; Καλό το μοτοκρός, αγαπητή κατά τα λοιπά, κυρία μου; Θέμα νομιμότητας δεν τίθεται. Ο Πρωθυπουργός και όλοι οι αξιωματούχοι εξαιρούνται από τους περιορισμούς κίνησης για να ασκούν απροσκόπτως τα «καθήκοντα» τους. Η ευτυχία τους από μια άποψη μας ενδιαφέρει. Για να φωτίζει ο Θεός τη κούτρα τους. Αλλά…

• Μια απόλαυση που στερήθηκα αδιαμαρτύρητα είναι το χειμερινό κολύμπι. Με ηρεμεί, μου προκαλεί ευφορία και γλυτώνω προσώρας αντί υπερτασικά, αγχολυτικά και λοιπά σκευάσματα κατάλληλα για τη σκληρή και αγχώδη δουλειά μου. Μάλιστα οι παλιοί επιμένουν πως προστατεύει από τους ιούς και γελάω. Μου λένε πως το αντέχω. Απαντώ πως αν ξεπεράσεις το πρώτο σύμπτωμα που είναι ο αιφνίδιος θάνατος μετά είναι τέλειο. Λοιπόν δεν δέχτηκα τη ξεφτίλα να πηγαίνω με το κωδικό 6 στο Σουνιο και να εξηγώ στον έλεγχο που πάω η να λέω μπούρδες ότι έχω δικηγορική εργασία στη παραλία με το κωδικό 3. Το σταμάτησα. Είπα ότι καθένας μας κάτι πρέπει να στερηθεί.

• Ο Μητσοτάκης δεν συμφωνεί. Τι να κάνουμε. Έχει τις επιλογές του. Καλή διασκέδαση. Και δεν δίνει και καμία εξήγηση. Γι’ αυτό εγώ μεταξύ Μητσοτάκη και Βερβεσού «ψηφίζω»Βερβεσό δαγκωτό.

• Πριν από δεκαετίες ο Μάνος Χατζιδάκις δημιούργησε τη Λιλιπούπολη. Είχαν μπει οι περιορισμοί «μόνα ζυγά»λόγω του νέφους. Τότε η Λιλιπούπολη έκανε σοβαρή πλάκα. Ο Βασιλεύς Χαρχουδάς εξέδωσε διάταγμα. Οι πολίτες της Λιλιπούπολης θα κυκλοφορούν εκ περιτροπής. Τη μια μέρα όσοι έχουν επώνυμο από Α έως Μ και την άλλη από Μ έως Ω. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΧΑΡΧ.

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ασθμαίνοντας, του Νίκου Σταθόπουλου
ΥΕΘΑ στην ΕΡΤ: “Επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση ΗΠΑ & Ελλάδας.Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να την εμβαθύνουμε με επενδύσεις, με συνεργασία στον αμυντικό τομέα”
Για τη απώλεια του Τάκη Μπενά, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.