Editorial

Από-κρεω και απο-χριστιανισμός, η νέα “επανάσταση”!, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Οι Από-κρεω το λέει για η ετυμολογία της λέξεως, η προέλευση της δηλαδή, είναι η αποχή από το κρέας. Επίσης, οι Απόκριες, όπως τις λέμε, είναι η αρχή της Σαρακοστής, δηλαδή της σαρανταημέρου προετοιμασίας της Ορθοδοξία για τον εορτασμό του Πάσχα, της λαμπρής και νικηφόρου γιορτής του Χριστιανισμού, της Αναστασεως του Χριστού. Γιατί ο Χριστός ήλθε, σταυρώθηκε, ενταφιάστηκε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε. Δεν υπάρχει, ΕΙΝΑΙ. 

Σήμερα, ωστόσο, βιώνουμε την απόλυτη αποχριστιανοποίηση. Όποιος δηλώνει άθεος, αρνητής του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων Μαρτύρων είναι ο υπέρμοντέρνος, που έχει διευρυμένο πνεύμα και εξέλιξη. Βαφτίσαμε την αποχριστιανοποίηση ανοιχτωσιά της σκέψης. Και ξεχάσαμε ότι μεγαλύτερος επαναστάτης και ανατροπέας των στερεοτύπων από τον Χριστό δεν έχει υπάρξει, Εκείνον που δέχτηκε την πόρνη και τον ληστή πάνω στον Σταυρό Του, που τα έκανε λαμπόγυαλο στον Ναό του Σολομώντα, που θαυματοποιούσε το Σάββατο, που πορεύτηκε με άκρα ταπεινότητα, Εκείνον, επομένως, τον αφήσαμε κάπου μακρυά ή κρυμμένο ή κλεισμένο σε μια γωνίτσα της ψυχής μας, για να υποδυθούμε-σαν παντοτινοί καρναβαλιστές- τους άθεους, τους παραμορφωμένους, τους παντογνώστες, τους “Γιακούμπ”* κάθε είδους.  

Ο Στάλιν, ο τύραννος της Σοβιετικής Ένωσης κατήργησε  τους Αγίους της Ορθοδοξίας  για να προβάλλει τους δικούς τους ” ήρωες” που στήριζαν τον κομμουνισμό. Βασάνιζε, όποιον αντικειτο στον κομμουνισμό και ηρωοποιούσε φανταστικά πρόσωπα που πρόδιδαν την οικογένειά τους στο όνομα του Στάλιν. Για να πετύχει τους στόχους του έκανε μότο του την φράση “η θρησκεία είναι το όπιο του λαού”. Και έγινε ο ίδιος όπιο για τον λαό του.

Στην Αρκαδία, υπάρχει η Μονή Φιλοσόφου. Και η μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Η πρόσβαση είναι δύσβατη αλλά ο κόσμος συρρέει και νιώθει την ιερότητα του χώρου. Αναρωτιούνται πώς γίνεται αυτό; Και έρχεται η παράδοση που είναι η πρόσφατη ιστορία μας να μας θυμίσει ότι από αυτά τα Μοναστήρια ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση εναντίον της τουρκιάς. Ο Κολοκοτρώνης εκεί προσευχόταν για την σωτηρία του χριστιανικού ελληνικού έθνους και μάλιστα υπάρχει και επιστολή του που φυλάσσεται στην Μονή του Προδρόμου. Αναρωτιέμαι: γιατί αποδεχόμαστε την ύπαρξη του Κολοκοτρώνη, του Παπαφλέσσα, του Καραϊσκάκη και αρνούμαστε τον Χριστό; Αφού η ελληνική επανάσταση και οι αρχηγοί της στηρίχτηκαν στον Χριστό και στην Παναγιά, εμείς οι ψευτομοντέρνοι, σούπερ μετανεωτερικοί και μετανεωτεριστές γιατί απαξιώνουμε τις αρχές και τις αξίες της Ορθοδοξίας; Και επιμένω να μιλώ για τον Χριστό  γιατί αυτή είναι η βάση. Η Αλήθεια. Και η λύση στα προβλήματα. Η γαλήνη στην ψυχούλα. 

Καλή Σαρακοστή, εκλεκτές και εκλεκτοί. Με υγεία, ηρεμία και καθαρότητα σκέψεως. Με καθαρό βλέμμα. 

Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά

27 Φεβρουαρίου 2023

* Ο σερ Μαγκντί Χαμπίμπ Γιακούμπ Βρετανοαιγύπτιος καρδιοθωρακικός χειρουργός. Είναι καθηγητής καρδιοθωρακικής χειρουργικής στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου και εταίρος της Βασιλικής Εταιρίας. Εξειδικεύεται στη μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων, τη βαλβιδοπλαστική και την αποκατάσταση συγγενών καρδιακών ανωμαλιών. Στην Ελλάδα έγινε γνωτσός για την επέμβαση καρδιάς που έκανε στον πρώην πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και το όνομά του είναι συνώνυμο με την υψηλή επιστημονική φερεγγυότητα. 

SHARE
RELATED POSTS
Από πρόβατο λύκος και από λύκος πρόβατο, της Τζίνας Δαβιλά
Γιάννης Τσεκλένης: ο κορυφαίος Έλληνας δημιουργός σε μια ακουστική, ανέκδοτη συνέντευξη, της Τζίνας Δαβιλά
Το success story των Q και ο Αϊνστάιν, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.