Πρόσωπα - Αφιερώματα Συνεντεύξεις

Αντωνέλλα Πολεμικού: Ganesh. Κοσμήματα στους δρόμους της Ανατολής, της Στέλλας Σεπέρα

Spread the love

Αντωνέλλα Πολεμικού: Ganesh. Τα κοσμήματα που σε ταξιδεύουν στην Ανατολή.

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, Ασγούρου

Πηγές Καλλιθέας Ρόδου

Πόσο σημαντικό άραγε να είναι, να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς, να δημιουργείς και να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου; Πόσο σημαντικό άραγε να είναι, να μπορείς να εκφράσεις με λόγια και πράξεις, όλα αυτά που μόνο στα πιο κρυφά σου όνειρα μπορείς να δεις;

Το iporta.gr, μίλησε με την Αντωνέλλα Πολεμικού, η οποία είναι από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν τη σπίθα στα μάτια και κάθε μέρα αφήνουν το δικό τους λιθαράκι στον κόσμο, για να κρατήσουν το όνειρό τους ζωντανό. Κίνητρό της το πάθος για το κόσμημα και η ανάγκη να δημιουργεί προϊόντα, τα οποία θα μπορούν να ταξιδεύουν τους πελάτες της και θα τους κάνουν να γνωρίσουν την έθνικ κουλτούρα.

Πολύτιμες πέτρες, κοχύλια, χάντρες, μέταλλα και πολλά χρώματα – κυρίως τιρκουάζ, μιας και είναι το αγαπημένο της χρώμα- συνοδεύουν τα κοσμήματα και τα απογειώνουν, καθώς παίρνουν μορφή οι ιδέες και τα ερεθίσματα που έχει δεχτεί η ίδια από τα ταξίδια της στον κόσμο.

Για την Αντωνέλλα, τα κοσμήματα είναι ενεργειακά στοιχεία. Είναι αντικείμενα πολύτιμα, τα οποία όσο τα αγαπάς, σ’ αγαπάνε και εκείνα. Στολίζουν το πρόσωπο και το σώμα σου και αναδεικνύουν απόκρυφα κομμάτια του εαυτού σου. Βγάζουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Τα κοσμήματα για αυτήν, ακόμα και ξεπερασμένα από την “τάση”, μπορούν να μείνουν διαχρονικά, εφόσον κουβαλάνε μέσα τους την αγάπη. Μένουν ανεξίτηλα και μπορούν να στολίσουν τη γυναικεία και την αντρική φιγούρα με ηρεμία και μινιμαλισμό. Γίνονται ένα με τον άνθρωπο – κομμάτι του εαυτού μας θα μπορούσαμε να πούμε -, γιατί για την ίδια, δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί όταν πρόκειται για ένα κόσμημα. Προσπαθεί να δημιουργεί κοσμήματα τα οποία να μπορεί ο κάθε πελάτης της να τα  φοράει όλη μέρα, σε οποιαδήποτε περίσταση και αυτά να εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Να μην κλέβουν την παράσταση, αλλά εάν λείπουν, να απουσιάζει η ίδια η προσωπικότητα του ατόμου.

Τι σημαίνει όμως για την ίδια η Ganesh και ποια είναι τα κίνητρα της; Πώς ξεκίνησε, ποιος τη βοήθησε, πού στοχεύει και φυσικά, ποιος την εμπνέει;

Ganesh λοιπόν, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, είναι η πιο διάσημη Ινδική θεότητα. O Ganesh ή αλλιώς Ganesha, είναι ο θεός της ευημερίας, της καλής τύχης, του χρυσού, της σοφίας, των γραμμάτων, της τέχνης και κυρίως των νέων ξεκινημάτων, ο οποίος εμφανίζεται με κεφάλι ελέφαντα και σώμα ανθρώπου. Για την Αντωνέλλα και τα κοσμήματά της, η θεότητα αυτή αντιπροσωπεύει επάξια τα ιδανικά και το χαρακτήρα των κοσμημάτων της και δικαίως, έχει ως λογότυπο τη συγκεκριμένη θεότητα, καθώς επίσης ανέκαθεν της άρεσαν οι ελέφαντες σαν πλάσματα. Η ιστορία έδεσε λοιπόν, με το χαρακτήρα της και για την ίδια, ήταν ο καλύτερος οιωνός για το όνομα των κοσμημάτων της. Η θεότητα Ganesh, όπως αποδεικνύεται, είναι με το μέρος της!

Ας επιστρέψουμε όμως, στον πιο κοντινό της κύκλο. Όπως όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να πιστεύουν σε εμάς, έτσι και η Αντωνέλλα νιώθει ευγνώμων για όλους όσους έχουν σταθεί δίπλα της. Την οικογένεια της, τους φίλους της, τη δασκάλα και το αγόρι της, που πιστεύουν σε αυτήν, ασχέτως τις δυσκολίες και είναι δίπλα της σε όλη αυτήν την μικρή περιπέτεια, που για αυτήν είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Το “μικρόβιο” όμως, αποδεικνύεται πως ήταν κληρονομικό, καθώς ο άνθρωπος ο οποίος την έκανε να ερωτευτεί το κόσμημα ήταν ο παππούς της. Μεγάλωσε βλέποντας τον παππού της να δημιουργεί κοσμήματα τα οποία φάνταζαν παραμυθένια, έπαιρνε ερεθίσματα τα οποία την έκαναν και την ίδια, να μην μπορεί να κάνει αλλιώς από το να τα λατρέψει.

“Το να φτιάχνω κοσμήματα, με κάνει να νιώθω κάθε μέρα ερωτευμένη. Κάθε μέρα, σαν να είναι η πρώτη και αυτό το είδος του έρωτα, δεν ξεθυμάνει ποτέ. Κάθε μέρα φοβάμαι, κάθε μέρα έχω ανασφάλειες αλλά η ίντριγκα και η εγρήγορση που μου δημιουργεί αυτό το επάγγελμα, με κάνει να μην μπορώ να ησυχάσω, αν δεν δημιουργήσω!”, μας είπε και κυριολεκτικά, μας άφησε άφωνους.

Στόχος της να κάνει το δικό της ιδιαίτερο μαγαζί, αλλά δεν βιάζεται καθώς για την ίδια όλα τα πράγματα θέλουν υπομονή και πίστη. Δεν την επηρεάζει ο ανταγωνισμός γιατί είναι προσηλωμένη στον στόχο της και γνωρίζει πως ακόμα και να καταστραφεί ο κόσμος τίποτα δε θα την εμποδίσει απ’ το να κάνει αυτό που αγαπάει.

“Συνειδητοποίησε τι είναι αυτό που κάνεις, που δείχνεις και που αγαπάς και άφησέ το να σε σκοτώσει”, αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που έχει πάρει και που δίνει η Αντωνέλλα. Και την ευχαριστούμε!

Αν και εσύ θες να γνωρίσεις καλύτερα την Αντωνέλλα και τα πανέμορφα κοσμήματα της δεν έχεις παρά να την ακολουθήσεις στα social media, στο όνομα:

Ganesh_handmade_jewelley στο instagram και στη σελίδα της στο facebook με το όνομα Ganesh

Η Αντωνέλλα θα χαρίσει σε δύο αναγνώστες του περιοδικού iPorta.gr από ένα ζευγάρι από τα αγαπημένα της σκουλαρίκια, αρκεί να στείλετε μήνυμα στο [email protected] με την ένδειξη “Αντωνέλλα Πολεμικού – Ganesh ”.

Καλή επιτυχία!

Η Στέλλα Σεπέρα είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών.

 

SHARE
RELATED POSTS
manosstefanidis2.jpg
Η φούσκα Βαρουφάκης και το best seller του Μπαρούφα, του Μάνου Στεφανίδη
Συνέντευξη με το Χάρο Χάρου, του Χρήστου Μαγγούτα
10363926_10202719877252703_6365754959737461514_n.jpg
Καλό ταξίδι, παλιόφιλε, της Λίνας Δημοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.