Ανοιχτή πόρτα

Άλάα Ρουμπιλ και η πύλη των δακρύων, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Ο πιο αιματηρός και βάρβαρος πολεμος του 21ου αιώνα δεν είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας. Είναι ο πόλεμος της Υεμένης. Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί. Κάθε δεκάλεπτο πεθαίνει ένα παιδί «από αιτία που θα μπορούσε να είχε προληφθεί». Η πείνα και οι ασθένειες θερίζουν. Υπό την καθολική αδιαφορία.Αυτού του ειδους το αίμα δεν πουλαει. Ποιος ασχολείται με την Υεμενη. Την Σανάα,ένα κοσμημα αρχιτεκτονικής,την ελεγχει ο λαός των πολεμοχαρών Χουθι. Είναι φίλο Ιρανοί σιίτες.Το Αντεν η φίλο σαουδαραβική κυβέρνηση. Παραδίπλα διάφοροι θύλακες της Αλ Καιντα και του Isis άλλοτε ομονοούντες κσι άλλοτε αντιμαχόμενοι. Χάος. Ο ειρηνοποιός Σαλμάν της Σαουδικης Αραβιας μετά από 8 χρόνια πολέμου τώρα αλλάζει όχθη. Αρχίζει να αγαπά τους Χουθι προσεγγίζοντας το Ιράν. Η υποκριτική Δύση δέχτηκε η μάχη για τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα στην Ουκρανία να τύχει «ειρηνευτικής διάσκεψης» που; στη Τζεντα της Σαουδικης Αραβιας. Αν είναι δυνατόν. Το αίμα εξατμίζεται και η Κίνα για να συμμετάσχει «ενοιωθε πιο άνετα» στη Σαουδικη Αραβια. Διάσκεψη λοιπόν για τα ατομικά δικαιώματα και τη δημοκρατία στη Τζεντα με τις ΗΠΑ την ΕΕ και την Κίνα.

Οι Σαουδάραβες έχουν δαπανήσει δεκάδες δις για τον Ροναλντο τον Νειμαρ και άλλους αστέρες. Το 1/10 από αυτά θα είχε αντιμετωπίσει τις ασθένειες και τη πείνα στην Υεμενη.. Τι ψάχνεις θα μου πείτε.

•Η ζωή μέσω της τέχνης βρίσκει το τρόπο, όμως να δηλώσει το δικό της παρόν. Ο Αλαα Ρούμπιν μετέτρεψε τα βομβαρδισμένα κτιρια του Αντεν σε ατομική έκθεση ζωγραφικής grafity. Μικρά αριστουργήματα που δίνουν πνοή εν μέσω της φρίκης. Ξεχώρισα ένα.

•Ο κόλπος του Αντεν λέγεται και είναι η πύλη των δακρύων. Χωρίζει την Υεμενη από το Τζιμπουτί που είναι «όαση». Το θέλουν ήρεμο για την ναυσιπλοΐα. Εκεί κυβερνά ένα σομαλικο Κλαν που άλλοτε αντιμάχεται άλλοτε ομονοεί με τον λαό των Αφαρ.

ακολουθήστε τον ενεργό σύνδεσμο 

SHARE
RELATED POSTS
H Betty Bo προτείνει: Διακοπές ομορφιάς!
Δημόσιες σχέσεις, πολιτική ―εσωτερική και εξωτερική― και άλλα αθλήματα, του Κωστή Α.Μακρή
Ελληνοτουρκικό…το ένα και μοναδικό θέμα είναι πολύ περισσότερα κ.Πρωθυπουργέ, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.