Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Π. Γερουλάνος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: «Για μία έξυπνη πόλη, η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον στρατηγικό σου σχεδιασμό»

Spread the love

Μετά το Τελ Αβίβ, μία πόλη παγκόσμιο πρότυπο στις έξυπνες τεχνολογίες, ο Παύλος Γερουλάνος συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αντίστοιχο αντικείμενο: το πώς η τεχνολογία και η ψηφιακή μεταμόρφωση μίας πόλης μπορεί να κάνει τις ζωές μας στις πόλεις καλύτερες.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης με τίτλο «Hack the City», που συνδιοργάνωσε το Boston Consulting Group με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, βρέθηκε η αξιολόγηση εξαιρετικών ιδεών για ηλεκτρονικές εφαρμογές οι οποίες παρουσιάστηκαν από νέες και νέους επιστήμονες και αφορούσαν στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις πόλεις, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Ο Παύλος Γερουλάνος στην τοποθέτησή του εξήρε το επίπεδο της προσπάθειας και των ιδεών που παρουσιάστηκαν και είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση συμπεράσματα από την πρόσφατη επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «η τεχνολογία από μόνη της δεν αρκεί: Η έξυπνη πόλη πρέπει να ξεκινήσει από έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, τον οποίο πρέπει να έρθει να υπηρετήσει η τεχνολογία. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι πρώτα να οργανώσεις τον δήμο σου με βάση τη στρατηγική που έχεις και μετά να έρθει η τεχνολογία να υποστηρίξει την οργάνωση που εφαρμόζεις».

Στο ίδιο πάνελ με τον Παύλο Γερουλάνο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

SHARE
RELATED POSTS
«Τύμπανα πόλεμου» και σκηνικό σύγκρουσης κυβέρνησης – δανειστών
Λίνα Μενδώνη, μιλάει λίγο και πράττει περισσότερο, του Πάνου Μπιτσαξή
Μ. Γλυνός: Αναγκαία η χάραξη περιβαλλοντικής πολιτικής-Συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.