Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου Χαράλαμπος Κόκκινος: ατζέντα για μεταναστευτικό και επιχειρηματικότητα

Σε θεματικές συνεδριάσεις της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. για τη μετανάστευση, την ασφάλεια και την επιχειρηματικότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος

Σε σειρά θεματικών συνεδριάσεων που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στην Αθήνα το χρονικό διάστημα 19 – 21.9.2018 συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Συγκεκριμένα:

Στις 19.9.2018 στα πλαίσια του διαλόγου με τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που αφορούσε την επιχειρηματικότητα και τα κίνητρα που προσφέρονται από τα προγράμματα της Ε.Ε. με θέμα «Ξεκινώντας τη δική σου επιχείρηση».

Στις 20 & 21.9.2018 συμμετείχε στο θεματικό διάλογο για τη μετανάστευση, το άσυλο και τις προκλήσεις σε θέματα ασφάλειας και τις περιφερειακές και τοπικές προσεγγίσεις. Στις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε η Κ.Ε.Δ.Ε. με τη CIVEX (Επιτροπή για την Ιθαγένεια, Διακυβέρνηση, Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις), υπήρξε εισήγηση του προέδρου της κ. Πατούλη και μελών της. Kεντρικός ομιλητής υπήρξε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη μετανάστευση.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας των χωρών της Ε.Ε. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη διατήρηση της ασφάλειας. Αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, περιέγραψε την κατάσταση των hot spot (χώρων φιλοξενίας) όπου δύο (2) από τους πέντε (5) είναι στα Δωδεκάνησα (Λέρο και Κω) και ζήτησε αλληλεγγύη για συμπόρευση για την αντιμετώπιση αυτού του παγκοσμίου ζητήματος.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
25158455_10155384170038732_7306453415982381457_n.jpg
Σάββατο 16/12 στις 11 πμ η εξόδιος ακολουθία του 20χρόνου Νίκου Χατζηνικολάου – Τι ζητά η οικογένεια
Ερώτηση από “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”: «Κύριε Χρυσοχοΐδη η εταιρία σας ΡΟΔΟΓΚΑΖ λειτουργεί 3 χρόνια υπό καθεστώς ομηρίας από την Περιφέρεια; Ναι ή Όχι»
Δημήτρης Σπανός: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την ανιδιοτέλειά του, για το πάθος του για το νησί μας”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.