Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Χωρατά και τσιτάτα, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Έχει την πλάκα του το ‘πάρε-δώσε’ των αστείων, των προβλέψεων, των ύβρεων, των χωρατών, της κομματικής ή καλλιτεχνικής αντιπαράθεσης  (σκίζουν τις τελευταίες ώρες σε δημοσιότητα οι Μπαλατσινού, Κούλογλου, Μπάρμπα, Γεωργούλης κλπ), των τσιτάτων αλλά και συνθημάτων που δεν θα είχαν νόημα, αν δεν περνούσαμε όσα περνάμε αυτό τον καιρό. Είναι μια πλάκα που βρίσκει έδαφος ν’ αναπτυχθεί μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Καθένας με τον πόνο του, θα έλεγα,  ανάλογα με την παιδεία (και βέβαια το IQ) που διαθέτει καθένας, ρίχνει τα βέλη του, ή τις μικρές δόσεις επιτυχημένου χιούμορ.

Ωστόσο, σκαλίζοντας, για παράδειγμα, το τουϊτερ βρίσκεις κάποια μηνύματα με ίχνη χιούμορ. Όπως «μη σας στενοχωρεί αν πάρετε κιλά με το παρατεταμένο καθισιό. Να θυμάστε ότι αργότερα έχει να πέσει πείνα!».

Κάτι αντίστοιχο κυκλοφορεί μέσω sms από κινητό σε κινητό. Κάποιος πλασάρει το σόκιν  και αυτό πολλαπλασιάζεται από φίλο σε φίλο, άλλωστε σίγουρα σας έχει προκύψει. Με την ευκαιρία, να μεταφέρω (περιγραφικά, αφού δεν έχω την δυνατότητα να δώσω εικόνα και ήχο), μια μικρή συνέντευξη που μου έστειλαν στο viber και βρήκα (με το συμπάθιο) καταπληκτική. Δείχνει έναν μεσόκοπο φαλακρό γόη να δέχεται ερώτηση από φωνή (μη εικονιζόμενης) κοπελιάς, η οποία κρατάει μικρόφωνο.

«Έχουμε να σας προτείνουμε δύο ιδέες για να περάσετε ευχάριστα τις ώρες σας μέσα στο σπίτι. Το ένα, να μείνετε συνεχώς δύο ημέρες αγκαλιά με την σύζυγο».

Ο ηλικιωμένος δυστροπεί: «Το δύο»

«Μα δεν ακούσατε την συνέχεια…»

«Το δύο, το δύο, τέλος!»

ΥΓ: Όταν μου τύχει κάτι με αντίστοιχο ερωτηματολόγιο  σε κάποια κυρία, οφείλω να επανέλθω…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Όταν ο κύκλος κλείνει στα 51, Της Τζίνας Δαβιλά
Γεγονότα…, του Νότη Μαυρουδή
Τούτη η πλατεία είναι μια σφαίρα στην καρδιά, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.