Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φ.Χατζηδιάκος: Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ». Τα παιδιά ενός «κατώτερου δήμου». Ευτυχώς τα καταφέρνουν καλύτερα μόνοι τους.

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος 24-07-2021

Κέντρο Ημερήσιας φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ».

Τα παιδιά ενός «κατώτερου δήμου». Ευτυχώς τα καταφέρνουν καλύτερα μόνοι τους.

Χθες έλαβα μια πρόσκληση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των ατόμων με αναπηρίες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», για την κυριακάτικη θεατρική παράσταση των παιδιών στο αίθριο του Νεστορίδειου Μελάθρου. Θεώρησα υποχρέωσή μου να τους επισκεφθώ, να τους συγχαρώ και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου. Ξανασυνάντησα χαμογελαστά και αθώα πρόσωπα που διψούν για αγάπη, στοργή και αντιλαμβάνονται τα πάντα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Η Σταυρούλα, μάνα, πρόεδρος και ψυχή του Συλλόγου που έχει τιμηθεί στο παρελθόν από τον δήμο μας με μια σεμνή εκδήλωση, έχει καταφέρει να οργανώσει τέλεια το κέντρο. Αξιοποιώντας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω της ΠΝΑΙ, καλύπτει όλες τις ανάγκες των 19 παιδιών που φιλοξενεί σε οργανωμένους χώρους με όλες τις ειδικότητες: γιατρό, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, κ.λπ. Αυτές τις μέρες περιμένει και το νέο μικρό πούλμαν για την μεταφορά των παιδιών από το ίδρυμα Νιάρχος.

Όμως αυτά είναι αρκετά; Αναπληρώνουν το απαιτούμενο ανθρώπινο ενδιαφέρον, τη μέριμνα, τη θαλπωρή και την αίσθηση ότι κάποιος αρμόδιος τους νοιάζεται; Είμαι περίεργος αν ο δήμαρχος ή κάποιος αντιδήμαρχος του δήμου Ρόδου (πλην ενός ευαισθητοποιημένου) έχουν επισκεφθεί ποτέ τα παιδιά και τους χώρους αυτούς. Κατά τα άλλα φάνηκε το ενδιαφέρον τους στις Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες, κάτω από το στολισμένο δένδρο της αίθουσας εθιμοτυπίας.

Όμως μια και το θέμα που απασχολεί εντονα όλους τους συνδημότες μας, είναι τα «χάλια της βρωμισμένης πόλης» και το κα(λα)μπουράκι για την φθηνή καθαριότητα, μήπως μπορείτε κ. δήμαρχε να ικανοποιήσετε τουλάχιστον ένα αίτημα του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» ; Εδώ και εβδομάδες ΡΟΜΑ έχουν καταλάβει το διπλανό ερειπωμένο κτίριο (ναι, αυτό που «δείχνατε» πριν 2,5 χρόνια στην προεκλογική σας εκστρατεία). Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι αλλά κωφεύουν. Αδυνατούν να το «ξεβρωμίσουν» και κινδυνεύουν να μολύνουν δίπλα και το περιποιημένο κέντρο του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ. Τα παιδιά είναι μόνα και ανυπεράσπιστα. 

Μα, ποιος νοιάζεται τώρα γι’ αυτά. Τώρα εσείς κυνηγάτε τους «επαναστάτες χωρίς αιτία»!!! Τώρα έχετε στις προτεραιότητες σας τη «σύγκρουση με το παλιό και το φθαρμένο» (αυτούς που δυστυχώς … σας έκαναν δήμαρχο). Πράγματι όπως δηλώσατε, «ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι καλά» και ευτυχώς για τον τόπο, τώρα σας έμαθαν και αυτοί που δεν σας γνώριζαν πριν τις εκλογές και έκαναν το τραγικό λάθος να σας πιστέψουν. Επιτέλους να λάμψει η αλήθεια!!!

Φώτης Χατζηδιάκος

τ.δήμαρχος Ρόδου.

SHARE
RELATED POSTS
7c57a00c-22fa-431f-a760-4b1ade9c731d.jpg
Ευχές από το πλωτό ιατρείο Δωδ/σου “ΓΑΛΗΝΟΣ” στους αναγνώστες του iPorta.gr
Πόλεμος για 25 εκατ. ευρώ: Σφοδρή μάχη μεταξύ δημάρχου Ρόδου και ΟΤΕ GlobiLED, της Τέτης Ηγουμενίδη
Και όμως ηττηθήκαμεν… η υπόθεση ΡΟΔΟΓΚΑΖ στο Καναμάτ, του Αντώνη Χατζηιωάννου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.