Υγεία

Υπάρχουν προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Σε συνεργασία με τον παιδίατρο, ελέγχετε:

Βάρος: Παγωτά, γλυκά και ζύμες αυξάνουν το βάρος του παιδιού. Ωστόσο, οι στερητικές δίαιτες απαγορεύονται γιατί εμποδίζουν την ομαλή ανάπτυξή του. Περιορίστε γλυκά και το πολύ άμυλο.

Σκελετό. Έλεγχος  μυοσκελετικού συστήματος και μέτρηση του ύψους. Μπορεί να έχει επιβαρύνει τον σκελετό του λόγω κακής στάσης του σώματός του ή επειδή άσκησε υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις του, σε κάποιο παιχνίδι. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι μυϊκοί σπασμοί, θλάσεις, ή πόνος όταν κινεί τα άκρα του.

Αρτηριακή πίεση. Ακόμη και τα παιδιά εμφανίζουν υπέρταση.

Γενική αίματος. Τα υπέρβαρα παιδιά εμφανίζουν χοληστερίνη ενώ η εξέταση αίματος ελέγχει επάρκεια σιδήρου, βιταμινών κ.ά.

Αυτιά. Οι βουτιές σε θάλασσα και πισίνα ελλοχεύουν κινδύνους ενώ  μπορεί να έχουν μπει στο αυτί ξένα σώματα ή να έχει “πιάσει” κερί. Αναπόδραστος ο έλεγχος αν πέρασαν ωτίτιδα.

Μάτια. Η εξέτασή τους προειδοποιεί για μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό. Διακρίνει όλα τα χρώματα;

Δέρμα. Τσιμπήματα, αλλεργίες, μύκητες ή εξανθήματα καραδοκούν. Ελέγξτε προσεκτικά, νύχια, μασχάλες, βουβωνική περιοχή και το τριχωτό του κεφαλιού.

Δόντια. Ίσως εμφανίστηκε η  πρώτη τερηδόνα και πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί.  Καθαρίζουν σωστά τα δόντια τους;

Εμβόλια. Μήπως ξεχάσατε κάποιο ή την αναμνηστική δόση; 

 

SHARE
RELATED POSTS
Πώς θα μείνω ασφαλής στην παραλία;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Η ΑΚΟΣ γιορτάζει τον Movember Κυριακή 3 Νοε στην Αίγλη Ζαππείου – Ένα κίνημα γένους… αρσενικού που λέει ΝΑΙ στην πρόληψη!
Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.