Το σχόλιο της ημέρας

Το σχόλιο της ημέρας: το αυτονόητο και το “πρέπει να…” του Ομπάμα, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Το τι πράγματι συμβαίνει στην βαθιά Αμερική,  του Τραμπ αλλά όχι μόνο, φαίνεται από τη σημειολογία των συνθημάτων και των δηλώσεων . Οι διαδηλωτές στη Μινεάπολη φώναζαν black life matters δηλαδή σε απόδοση η ζωή του μαύρου μετράει. Το σύνθημα είναι για τα δικά μας μέτρα στη σφαίρα του εξωφρενικού. Δηλαδή η ζωή είναι κάτι διεκδικούμενο αν έχεις άλλο χρώμα. Απαιτείται αγώνας για να θεωρείται δικαίωμα. Δηλαδή δεν προστατεύεται αλλά πρέπει να πεισθούν οι λευκοί ότι και «η ζωή ενός μαύρου μετράει». Κανονική παράνοια. Διαβάστε και τη δήλωση Ομπάμα. Ακόμα πιο εξωφρενική. Αυτό που συνέβη μας είπε «δεν πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό το 2020». Δηλαδή ξέρω πώς το θεωρείτε φυσιολογικό αλλά δεν πρέπει. Αλλάξτε γνώμη. Και εν πάση περιπτώσει ήταν φυσιολογικό, το κατανοώ, και το 2020 εξακολουθεί να είναι, αλλά «δεν πρέπει να είναι».

30/5/2020

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

Η είδηση:

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, λέγοντας ότι ο θάνατος του Αφροαμερικανού άνδρα κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη δεν πρέπει να θεωρείται κάτι “φυσιολογικό” στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Δεν πρέπει να είναι ‘φυσιολογικό’ στην Αμερική του 2020. Δεν μπορεί να είναι ‘φυσιολογικό'”, δήλωσε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Καλά Χριστούγεννα, του Πάνου Μπιτσαξή
flab.jpg
Θα μετακομίσει ο κ. Φλαμπουράρης από τα Εξάρχεια;
Η Όμικρον και ο βασιλεύς της Σουηδίας, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.