Το σχόλιο της ημέρας

Το σχόλιο της ημέρας (συνέχεια): Σύντροφε Αλέξη! Υπάρχει θέμα (β έκδοση), του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Μάνος Στεφανίδης 

Σύντροφε Αλέξη! Υπάρχει θέμα (β έκδοση)

Σημείωση: ο παλιός φίλος και σύντροφος Στέργιος μού τηλεφώνησε λίγο πριν για να μου υποδείξει ευγενικά ότι έχω γράψει ανακρίβειες ως προς το πότε ανέλαβε πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ και ποια η σχέση του με την νέα εταιρεία στην οποία προεδρεύει. Μου είπε εν συντομία ότι έψαξε μία δουλειά στον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν θέλει να είναι ανεπάγγελτος. Με τη σειρά μου αναρτώ κομμάτια από το βιογραφικό του στη wikipedia και από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας AVIAREPS ώστε να αποφευχθούν λάθη ή σπερμολογίες. Οφείλω να παραδεχτώ τέλος ότι σπανίως δημόσια πρόσωπα που υφίστανται κριτική, αντιδρούν με τον άμεσο και ευθύ τρόπο που αντέδρασε ο Στέργιος. Κατά τ’ άλλα οι ενστάσεις μου παραμένουν:

Τί ήταν η κυβερνώσα αριστερά στην Ελλάδα; Μα τι άλλο άρα μία ομάδα επαγγελματιών της ιδεολογίας που τότε και τώρα κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλά: business as usual. Ή κανείς καλός δεν χάνεται! (Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης έχει μείνει χωρίς δουλειά. Αδικία)!
Από την εποχή λοιπόν που ήταν δεξί χέρι του Νίκου Κωνσταντόπουλου και κατ’ ουσίαν κατεύθυνε την πολιτική του Συνασπισμού, ο ικανός Στέργιος Πιτσιόρλας ήταν σταθερά ένας πραγματιστής. Δηλαδή προωθούσε μεθοδικά και τα επαγγελματικά του συμφέροντα. Σε κάθε συνθήκη. Αυτό τον καθιστούσε οιονεί απαραίτητο στην εκάστοτε ηγεσία του κόμματος.
Έτσι και τώρα! Ο Πιτσιόρλας την αγαθήν μερίδα εξελέξατο που λέει και το Ευαγγέλιο. Νομίζω όμως πως για τον πρώην πρωθυπουργό του μάλλον υπάρχει θέμα. Ή, όχι σύντροφοι;
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ λοιπόν, πρώην Υφυπουργός και μετέπειτα Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης των κυβερνήσεων Τσίπρα που ήταν από τους κύριους εκφραστές της μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική του «ΤΙΝΑ» (There Is No Alternative), προωθώντας ιδιωτικοποιήσεις και κερδίζοντας τον θαυμασμό και την εκτίμηση δανειστών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών αντιπάλων….

“Στέργιος (Αστέριος) Πιτσιόρλας είναι Έλληνας πολιτικός, νομικός και επιχειρηματίας. Στις 29 Αυγούστου 2018 ορκίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Από τις 5 Νοεμβρίου 2016 έως τις 28 Αυγούστου 2018 υπηρέτησε ως Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στη δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα, αφού αποχώρησε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Μάρτιο του 2015”.
(Λήμμα από την Wikipedia).

“Η AVIAREPS ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εταιρικών διαδικασιών, τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιτσιόρλας είναι νομικός, εργάσθηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του τουρισμού. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

H AVIAREPS αποτελεί έναν σημαντικό επιχειρηματικό Όμιλο με δραστηριότητες που εκτείνονται από αεροπορικές υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling), τουρισμού, αεροπορίας, logistics και cargo όπως η Swissport Hellas και Skyserv, καθώς και η αεροπορική εταιρεία Sky Express. Ο όμιλος διακρίνεται για την παροχή ποιότητας, ασφάλειας, εξειδίκευσης, καινοτομίας και χρησιμοποίησης νέων τεχνολογιών”. (7.10.19)

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Γιόγκα και Χριστιανισμός, του Κωστή Α. Μακρή
Ο Κασελάκης και ο «κανένας», του Πάνου Μπιτσαξή
Ξηλώστε τον!, της Αναστασίας Φωκά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.