Το σχόλιο της ημέρας

Όλα για την εικόνα [ο Γκαιμπελίσκος Κυρίτσης], του Μάνου Στεφανίδη

Μάνος Στεφανίδης
Spread the love

Μάνος Στεφανίδης

 

 

 

 

 

 

 

* Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης

και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

 

 

 

kuritsis-1000.jpg


Τον διάβαζα στην Κυριακάτικη Αυγή μαζί με τον Άγγελο Τσέκερη. Τους διάβαζα και στην Athens Voice ως ανατρεπτικό δίδυμο σατιριστών. Με καυστικό χιούμορ και ανατρεπτική διάθεση. Στυλίστες. Τώρα ο παλιός μου συνάδελφος στο Αντί, ο Τσέκερης, είναι εξ απορρήτων του Τσίπρα στο Μαξίμου, διευθυντής Τύπου ή κάτι τέτοιο ενώ ο ανθρωποφοβικός Κυρίτσης είναι υπεύθυνος (!) για την εγκατάσταση των μεταναστών και βουλευτής διακεκριμένος. Γκαιμπελίσκος του καθεστώτος αδίστακτος με άλλα λόγια.

Για μένα, ενώ παραμένει άκρως προβληματικός επικοινωνιακά όπως τον ήξερα, έχει εξελιχθεί στην συνέχεια σε αδίστακτο οπουρτουνιστή της κομματικής προπαγάνδας. Ανερμάτιστος ιδεολογικά και στρεψόδικος δεν διστάζει να υποστηρίξει την οποιαδήποτε παπαρολογία με το πιο σοφιστικέ υφάκι. Εκτίθεται έτσι συχνά δημόσια υποστηρίζοντας την ” μαχόμενη αριστερή κυβέρνηση απέναντι στις παγίδες των Ευρωπαίων καπιταλιστών και της εγχώριας πλουτοκρατίας “. Λέει το ποίημα του ανερυθρίαστα με ύφος μπλαζέ, ψυχρό και αφ ‘ υψηλού.

 

Αυτός ξέρει, έχει πάντα δίκιο, είναι με το σωστό ενώ όλοι οι άλλοι παραμένουν ξεπουλημένοι στο κεφάλαιο και τα συμφέροντα. Άξιος λοιπόν ο μισθός του!

 

Συμβολική φιγούρα μιας γενιάς και μιας εποχής θα παραμένει ο ίδιος ένα μίζερο, χολερικό παιδάκι που δεν μεγάλωσε ποτέ και εξακολουθεί να υποδύεται τους ξεθυμασμένους ρόλους της εφηβείας του ψυχαναγκαστικά και χωρίς ζέση. Πιστεύει πως η ψυχρότητα καμουφλάρει την ψευδολογία. Μέγα ψεύδος!

 

Ψευτοαναρχικός, τέλος, και επαναστάτης του Κολωνακίου εξαντλεί όλο το ιδεολογικό του οπλοστάσιο στην εξωτερική του εικόνα. Αποκλειστικά. Προσέξτε π.χ πόσο επιτηδευμένα επιμελήθηκε την εμφάνιση του για να “παίξει “στον Σκάι σήμερα. Φόρεσε όλη την Άρτα και τα Γιάννενα της αντισυμβατικής δηθενίλας. Για να πει τι; Ότι στη Μόρια είναι χίλιοι μόνο αυτοί που παγώνουν στο χιόνι. Οι άλλοι… βολεύτηκαν! Ντροπή και αηδία.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Λερός πολιτισμός, του Άρη Μαραγκόπουλου
Τσιόδρας, ο υπέροχος κύριος Τσιόδρας, της Τζίνας Δαβιλά
Το σχόλιο της ημέρας: ΕΜΣΤ ή συνοικιακή γκαλερί;, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.