Αθλητικά/Αθλητισμό

Το πολύ κάποια πρόστιμα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν στοιχεία σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθης, βάσει των οποίων η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε κλπ. Θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ αφελής για να  πιστέψει ότι θα βρεθεί κυβέρνηση που θα αφήσει να αποβληθούν από το επαγγελματικό πρωτάθλημα δύο δυνάμεις με την ξεχωριστή σημασία η καθεμιά της; Όταν λέμε ΠΑΟΚ έχουμε να κάνουμε με την σημαντικότερη ποδοσφαιρική δύναμη μετά τον Ολυμπιακό σήμερα. Και όταν λέμε Ξάνθη, έχουμε να κάνουμε –στοιχείο που προβάλει συχνά η διοίκηση- με την μοναδική εκπρόσωπο της ευαίσθητης Θράκης. Αν επρόκειτο για «εκτροπές» του Αχιλλέα  Τριανδρίας  και του Νικηφόρου Φλωρίνης, τότε ναι, ο νόμος θα εφαρμοζόταν με συνοπτική διαδικασία και δεν θα άνοιγε ούτε μύτη, που λέει ο λόγος.

Αν η Πολιτεία θελήσει κάποια στιγμή να τιμωρήσει όχι τα σωματεία αλλά τα άτομα που θα ανακαλύψει ότι παρανομούν, υπάρχει ο τρίτος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει. Δηλαδή ούτε να κάνει γαργάρα τα γεγονότα λόγου φόβου, πολιτικού κόστους κλπ., ούτε να τιμωρήσει και αργότερα με τις πορείες και με διάφορες δικαστικές αποφάσεις να αναδιπλωθεί. Αν θέλει ένας πραγματικός κυβερνήτης να φτιάξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν έχει παρά με τροποποίηση του Νόμου, να εντάξει τις ΠΑΕ στην φυσική του θέση. Δηλαδή στο υπουργείο Εμπορίου, ως ανώνυμες εταιρίες με στόχο το κέρδος. Και στην συνέχεια, εφαρμόζοντας τον Ν2190, να στείλει σε όποιον «καιάδα» γουστάρει κάθε παράνομο κατεργάρη (δηλαδή τους πάντες), αφού ουδείς πρόεδρος, μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος, έχει προτείνει μέρισμα στους μικρομετόχους της εταιρίας του για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Και πώς να το έχει κάνει βέβαια αφού ποτέ δεν σημειώθηκαν κέρδη σε κάποια εταιρική χρήση, παρά μόνο οικονομικά συντρίμμια που καλύπτονται με αυξήσεις μ.κ. Δηλαδή κινήσεις που ενισχύουν σε βαθμό σκανδάλου τους μεγαλομετόχους.

Έχει κάποιος την τόλμη να το κάνει;

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ό,τι πληρώνεις παίρνεις…, του Γιώργου Αρκουλή
Τρέμουν την…παρακμή!, του Γιώργου Αρκουλή
Με χαμόγελο στο Κίεβο…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.