Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Το μεροκάματο του τρόμου, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love
  • 59
    Shares

•Προχτές με επισκέφτηκε ένας Έλληνας που ζει και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ζήτησε τη συνδρομή μου σε μια έντονη, με αστικές και κάποιες ελάσσονες ποινικές διαστάσεις, οικογενειακή διαφορά αρμοδιότητας των Αγγλικών Δικαστηρίων. Ξέρετε πώς έγινε η δίκη των ασφαλιστικών μέτρων; Από το τηλέφωνο. Πλήρης, κανονική, αντιμωλία δίκη όπως λέμε στη τεχνική γλώσσα. Οι κλητεύσεις έγιναν με sms. Τα δικόγραφα γνωστοποιήθηκαν με whatsup. Προσθήκες και αντικρούσεις με μειλ. Αν κάποιος αργούσε, τον παίρναν τηλέφωνο να επισπεύσει. Η προσωρινή διαταγή ανακοινώθηκε με πλήρη ισχύ από το τηλέφωνο. Έντυπωσιάστηκα. Θέματα ακυροτήτων δεν μπήκαν καν σε συζήτηση. Κατάθεση δικογράφου με φυσική παρουσία; Αδιανόητη. Η προκαταρκτική ποινική επι πλημμελημάτων όλως ελαφράς σωματικής βλάβης πάλι τηλεφωνικά με την Αστυνομικό που την είχε αναλάβει. Μέχρι και παραιτήσεις από την έγκληση (κάτι δηλαδή ανάλογο με τα δικά μας) έγιναν από το τηλέφωνο με πλήρη δικονομική ισχύ.

•Εδώ αρχίσαμε από χτες το μεροκάματο του τρόμου. Οι ειδικοί ασχολούνται και ευλόγως με τα σχολεία και τις δομές φροντίδας των ηλικιωμένων των παιδιών και των μεταναστών. Ούτε ένας από την επιτροπή των ειδικών δεν σκέφτηκε να περάσει μια βόλτα από τα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες.Όταν θα γίνει η στραβή θα το κάνουν. Κρούσματα από γνωστή συρροή θα λένε.Οι δικαστικές ενώσεις προτείνουν μέτρα όπως ελεύθερα αντιλαμβάνονται την προστασία μας, κυρίως όμως των ιδίων. Οι δικαστικοί υπάλληλοι το ίδιο. Εμείς, οι δικηγόροι, έχουμε την αγωνία του μεροκάματου και υποβαθμίζουμε το τρόμο. Γιατί δεν περιμένουμε το σίγουρο μισθό. Δεν έχουμε επιλογές. Το υπουργείο; Ύπνος βαθύς κι ανέμελος.

•Στο γραφείο μας (epmb.gr) κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Τεστ όλοι. Κόστος 800 ευρώ. Αστειεύτηκα με τους συνεργάτες μου. Μας πήραν δείγμα την Παρασκευή στις 11 και βγήκε αρνητικό. Τους είπα ότι μέχρι τη Παρασκευή στις 11.15 ήμασταν όλοι απολύτως ασφαλείς. Στα ραντεβού φοράμε μάσκες. Τηρούμε την απόσταση και ελάχιστες φορές και για λίγο μας ξεφεύγει. Άλλο τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Ούτως είη μας ο Θεός βοηθός και το Ιερόν Αυτού Ευαγγέλιον.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

  • 59
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
20431484_2018723885015510_5511912692973933370_n.jpg
Αρωγή του Στρατού Ξηράς σε Αεροπυροσβέσεις και ιατρικές εξετάσεις ανά την επικράτεια-Βίντεο με Chinook από τα Καλύβια Αττικής
Είναι τελικά φτηνή η RyanAir;
Τώρα που φεύγεις για σπουδές, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.