Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Υπόθεση Γιακουμάκη: με 150 ώρες κοινωνικής εργασίας και 36 μήνες εξαγοράσιμης ποινής η τιμωρία από τον Εισαγγελέα

Spread the love

Προ ολίγου εξεδόθη η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όπως έγινε γνωστό, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων έκρινε ενόχους τους οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους για τα βασανιστήρια εις βάρος του άτυχου σπουδαστή.

Οι τρεις από τους οκτώ καταδικασθέντες, ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνική εργασία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα εκτίσουν σε δομή της Κρήτης.

Οι υπόλοιποι πέντε καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ανά ημέρα, ενώ αναμένεται απόφαση για το εάν θα είναι με αναστολή.

Οι εννέα αντιμετώπιζαν κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όλοι οι καταδικασθέντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση.

H εισαγγελική πρόταση

Πριν από τρεις ημέρες και ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή των οκτώ Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του ενός.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για κάποιες συγκεκριμένες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά, λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Για άλλες κατηγορίες ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωσή τους.

Κατά την αγόρευσή του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

 

SHARE
RELATED POSTS
Έτσι, γενικώς και αορίστως… (Στερεότυπες φράσεις της εποχής…) (β΄ μέρος), του Νότη Μαυρουδή
Μεταξύ Πολέμου και Ειρήνης;, του Νότη Μαυρουδή
Κράτος Κύκλωπας & Πολυμήχανοι Πολίτες! – Cyclops Rule!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.