Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Το λάθος του κου Φώτη Χατζηδιάκου και ο Δήμος Ρόδου, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Σε άλλη περίπτωση ομοθέσιοί του θα είχαν κάνει σημαία το εξαιρετικής σπουδαιότητας γεγονός να παραλάβει έναν υπερχρεωμένο Δήμο το 2014 με 65 εκατομμύρια οφειλές και σε τέσσερα χρόνια να ρυθμίσει το 65% του χρέους των προηγούμενων δημαρχιακών αρχών και επιπλέον να έχει και 44 εκατομμύρια στο ταμείο. Του Δήμου Ρόδου το Ταμείο. Εν τούτοις ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος άργησε πολύ να γνωστοποιήσει στους πολίτες την επιτυχία του που αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι νοικοκύρης. Ξέρει να διαχειρίζεται σωστά και ωφέλιμα τα οικονομικά ενός μεγάλου νησιού και μάλιστα να τα ρυθμίζει με έντιμο, ηθικό και νομοταγή τρόπο. Σύμμαχός του σε αυτό το ευφυές μυαλό του, οι νομικές σπουδές του-υπήρξε και επιτυχημένος δικηγόρος ο κος Χατζηδιάκος – οι ακούραστοι και σεμνοί συνεργάτες του. Με 44 εκατομμύρια ταμειακό απόθεμα γινόμουν και εγώ Δήμαρχος. Αστείο το παραπάνω διότι για να γίνει κάποιος επιτυχημένος Δήμαρχος απαιτείται κατ’αρχάς να είναι ορκισμένος υπηρέτης, να έχει χρονοδιάγραμμα μακροχρόνιο με προοπτική δεκαετιών, να έχει άριστη γνώση του τόπου και της Ιστορίας του, των παραδόσεων,  αλλά και των ταχυτήτων που έχει το νησί, καθώς η Ρόδος είναι τόπος πολλών ταχυτήτων. Με υπερπλούσιους, αστούς,  ευγενείς, καθόλου ευγενείς, νεόπλουτους, αδαείς, άσχετους ή πολύ σχετικούς. Κοινωνικά, πολιτικά, επιστημονικά, οικονομικά κ.λπ.

Ο Δήμαρχος Ρόδου είναι σεβάσμια και ισχυρή προσωπικότητα στους συναδέλφους ανά την Ελληνική επικράτεια καθώς λειτουργεί και δρα πρωτοποριακά και επιτυχημένα. Πέραν των διεθνών βραβεύσεών, χαίρει υπολήψεων και εκτιμήσεως από επιχειρηματίες και πολιτικούς για τις εύστοχες και μακράς στρατηγικής και μεθοδικότητας κινήσεις του, όπως το περιβάλλον, η ανακύκλωση, οι εξασφαλισμένοι οικονομικοί πόροι για την Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου, το Ροδίνι,  η δρομολόγηση έργων που ήταν μπλοκαρισμένα για χρόνια, αφού για περισσότερο από μια τριετία «πολέμησε» ξεμπλοκάροντας το γραφειοκρατικό σύστημα . Έχει στην τετραετή και πλέον πορεία του έργα ολοκληρωμένα, δρομολογημένα με εξασφαλισμένους πόρους και με ελεγμένα τα δικαιολογητικά ώστε να μην μπλοκαριστούν από την Ελεγκτική Αρχή. Και θυμόμαστε από το Φράγμα Γαδουρά τι σημαίνει να μπλοκάρει το Ελεγκτικό Συνέδριο τους φακέλους των έργων. Ως μαχητικός νομικός ο Δήμαρχος Ρόδου Χατζηδιάκος ελέγχει και το κομμάτι της νομοθεσίας ώστε να υπερπηδούνται να εμπόδια από το Κεντρικό Κράτος με ασφαλή και νομότυπο τρόπο.

Το πλάνο του κου Χατζηδιάκου δεν βλέπει το φύλλο του δέντρου αγνοώντας την δυναμική του δάσους. Δεν στέκεται στην κακώς κείμενη λακκούβα του δρόμου-που έχει  την απήχησή της στην καθημερινότητα. Ο κος Χατζηδιάκος σχεδίασε το δημαρχιακό του έργο με προοπτική δεκαετιών για τους Ροδίτες. Στο συγκεκριμένο άρθρο “Έργα και μέρες του Φώτη Χατζηδιάκου-Έγιναν ή είναι ‘εικονική πραγματικότητα”; 2014-2019″ θα βρείτε μερικά από τα μακρόπνοα και εμβληματικά έργα επί θητείας Χατζηδιάκου σε 15 videos. Και εδώ όσα θελήσει ο πολίτης να γνωρίζει για την εκ νέου υποψηφιότητα.

Το λάθος; Έπεσε κυριολεκτικά με τα μούτρα μέσα στα προβλήματα αναζητώντας και δίνοντας λύσεις και … λησμόνησε να επικοινωνήσει στα ΜΜΕ ό,τι προσπαθούσε τα τελευταία χρόνια. Δεν έκανε επικοινωνιακό παιχνίδι, δεν διαφήμισε στα ΜΜΕ τη δουλειά του, δεν καλόπιασε με ανέντιμους τρόπους τους δημοσιογραφούντες, απέκτησε εχθρούς γιατί δεν έκανε χατίρια, τον πρόδωσαν όσοι ευεργετήθηκαν με θέσεις και σημαντικά πόστα οι οποίοι σήμερα προβάλλουν εαυτούς στηριζόμενοι σε ό,τι έφτιαξε ο Χατζηδιάκος (για το περί προδοσίας απάντησε «…και ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό και μετά πήγε και κρεμάστηκε…». Επιπλέον διαθέτει …και μουστάκι. Έτσι τις προάλλες θέλοντας να μιλήσει για τα χρόνια που ήταν παιδί του μεροκάματου και φοιτητής είπε: «με έλεγαν nice man γιατί δούλευα στο club 33 στο Θέρμαι, όταν ήμουν νεαρός… δεν είχα τότε μουστάκι». Και εδώ θα θυμηθώ άλλη μια παραπολιτική πληροφορία για τον ίδιο όταν δούλευε γκρουμάκι στα ξενοδοχεία σε ηλικία 17 χρόνων. Εδώ το σχετικό άρθρο.

Ο Δήμαρχος Χατζηδιάκος συκοφαντήθηκε, δέχτηκε λάσπη και χυδαιότητα, δεν απάντησε ή απάντησε πολύ πολιτισμένα. Είναι ο ίδιος πολιτισμένος ώστε να μην καταδέχεται να πέσει στο επίπεδο των ευτελών και ανόητων που κυκλοφορούν αισχρές εικόνες για κείνον στο facebook. Το παιχνίδι της βλακείας το παίζουν καλά οι βλάκες. Και ο κος Χατζηδιάκος δεν ανήκει στην κατηγορία, είναι έντιμος και ευγενής ώστε έχει απαγορεύσει και στους συνεργάτες του να πέφτουν στο ευτελιστικό επίπεδο των ανταγωνιστών του.

Δεν είναι ο λαμπρός Δήμαρχος των φώτων και της χλιδής, αν και γνωρίζει από Τέχνη, από Πολιτισμό, από Πατριοσύνη, από Ανθρωπιά, από Πολυτέλεια. Χορτάτος οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, επιστημονικά, δεν χρειάζεται την επιβεβαίωση, αλλά έχει ανάγκη να αντιληφθεί ο πολίτης ό,τι έκανε για τη Ρόδο από τον Σεπτέμβριο του 2014. Διότι αυτή είναι η ανιδιοτελής προσφορά του για τον τόπο που τον γέννησε. Είναι γεννημένος για να κάνει έργα, αν χρειαστεί μπορεί να κάνει και πολυτελή και λαμπερά πάρτι, αλλά το Δημαρχείο δεν είναι χώρος για λαμπερά πάρτι. Είναι χώρος για δουλειά με εργατικότητα και όραμα.

Θα αναρωτηθείτε: και γιατί κόπτεσαι, βρε Δαβιλά, για τον Χατζηδιάκο; Έχεις όφελος;

Το ΔΙΑΥΓΕΙΑ μπορεί να απαντήσει αν έχω όφελος από τον κο Χατζηδιάκο, όπως επίσης απαντά και για άλλους δημοσιογραφούντες, πολιτικογραφούντες, πολιτικο-ενεργούντες πού και πότε ωφελήθηκαν από άλλες πολιτειακές αρχές.

Δεν γνωρίζω αν οι πολίτες της Ρόδου θα εκτιμήσουν το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής και θα επανεκλέξουν τον κο Χατζηδιάκο για Δήμαρχο Ρόδου. Ελπίζω από καρδιάς να ευτυχήσει να είναι ο Δήμαρχος της επόμενης θητείας για να μην πάει άδικα τόσος κόπος, τόσα ξενύχτια, τόσος αγώνας. Σε άλλη περίπτωση, οι πολίτες θα κληθούμε να αναλάβουμε και πάλι τις ευθύνες των επιλογών μας.  Και ένας Θεός γνωρίζει πόσες φορές έχουμε μετανιώσει γιατί επιλέξαμε το προσωπικό συμφέρον από το συλλογικό. Γιατί επιλέξαμε λάθος ανθρώπους για σπουδαίες θέσεις. Τούτες τις … μάλλον άγριες εκλογές, η κάλπη και ο εαυτός μας θα γνωρίζουν την αλήθεια. Η ευθύνη, όμως, θα είναι αυστηρά ατομική.

Καλές εκλογές.

Καλή Δύναμη στον έντιμο και ηθικό σας αγώνα, κύριε Δήμαρχε. Εύχομαι η εντιμότητα και η ηθική σας να σάς δικαιώσουν._

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο κήπος της Ευαγγελίας – New York City
FOTIS.jpg
Λαμπριανέ, θα πληρώσεις ακριβά τη συκοφαντία σου, γιατί ακριβή είναι και η υπόληψη της οικογένειάς μου, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Αυτά τα φωτεινά πλάσματα, οι άγγελοί μας, της Ελένης Χατζηπέτρου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.