Πόρτα στη Μουσική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Από τη Ρόδο στο Bodrum αδελφοποίηση της τζαζ με τον Διεθνή Δημήτρη Βασιλάκη και το “Jazz Across the Water”

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

“Jazz Across the Water”

Το Rhodes & South Aegean International Jazz Festival και το Bodrum Jazz Festival στην Τουρκία ανακοινώνουν την συνεργασία και αδελφοποίηση τους με τον κοινό τίτλο “Jazz Across The Water”.

Το Bodrum απέχει από την Ρόδο μόλις 96 χιλιόμετρα ενώ το ταξίδι με το ferry boat είναι περίπου 2 ώρες. Και οι δύο τοποθεσίες προσελκύουν υψηλού επιπέδου διεθνή τουρισμό και στην yachting κοινότητα.

Η Ozlem Oktar Varoglu, ιδρύτρια, και η  Tugce Alpaslan, διευθύντρια των Ankara and Bodrum Jazz Festivals, ήρθαν σε επαφή για την συνεργασία με τον Δημήτρη Βασιλάκη διεθνούς φήμης Έλληνα σαξοφωνίστα, συνθέτη και Πανεπιστημιακού, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival, με σκοπό να φέρουν Έλληνες και Τούρκους μουσικούς στα φεστιβάλ των 2 χωρών.

Το άνοιγμα της συνεργασίας άρχισε το 2018 μετά την παρουσίαση της ομιλίας/performance του Δημήτρη Βασιλάκη «Jazz Democracy Forum” στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Η τζαζ, όπως ειπώθηκε και στον ΟΗΕ είναι μια πραγματικά διεθνής γλώσσα και η συνεργασία μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων μουσικών θα αναδείξει ότι έχουμε πολλά κοινά σαν λαοί. Η αδελφοποίηση αυτή μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντες των μουσικών στις δύο χώρες και στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου και να εντάξει μέσα στην χρονιά εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ανοικτές συζητήσεις/φόρουμ και συνεργασίες με άλλες τέχνες και σχετικά φεστιβάλ.

Το Rhodes & South Aegean International Jazz Festival γίνεται 28-30 Αυγούστου 2019, με συναυλίες στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και στην Τάφρο στο Κάστρο των Ιπποτών της Ρόδου, καθώς και σε διάφορους χώρους της πόλης.

Θα παρουσιαστεί από Τουρκία ένα 11μελές Latin ethnic/jazz σχήμα «Ayhan Sicimoğlu & Latin Stars feat. Buzuki Orhan Osman», ο πιανίστας Μάνος Σαριδάκης με την δισκογραφία του “Greek Real Book”, ο κορυφαίος Βρετανός σαξοφωνίστας Andy Sheppard με το γκρουπ του Δημήτρη Βασιλάκη, σε παρουσίαση της πολυετούς συνεργασίας τους σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη για τις ιστορικές Candid Records & ECM, και ένα σύνολο από νέους μουσικούς από την Ρόδο και από τα μουσικά σχολεία.

Το φεστιβάλ έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και τις αιγίδες των Υπουργείων Πολιτισμού/Αθλητισμού, και Τουρισμού/ΕΟΤ.

Το Bodrum Festival γίνεται 1-9 Σεπτέμβρη, με γενικό θέμα για εφέτος «Ethnic Jazz».

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Βασιλάκη θα παρουσιάσει στο Bodrum στις 2 Σεπτέμβρη 10μμ το βραβευμένο άλμπουμ του – (2ο τζαζ άλμπουμ της χρονιάς για το BBC) – με Ελληνικό θέμα “Daedalus Project – Labyrinth”, ενώ θα παραδώσει σεμινάρια και ομιλίες.

Δείτε τα link παρακάτω για τα πλήρη προγράμματα των φεστιβάλ και τα σχετικά θέματα της συνεργασίας.

http://www.bodrumcazfest.org

https://www.rhodes-international-jazz-festival.com

http://www.dimitriosvassilakis.com

Jazz Democracy at the United Nations Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=x9dNloN6oGM

155 West 68th Street, New York, New York 10023

               Telephone: (212) 873-0475 — Fax: (212) 874-9521

           www.redwoodentertainment.com

 

SHARE
RELATED POSTS
«Κάααατινα, σάααλαμακι…», της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Edward Hopper, 1882-1967, New York, της Άντας Γανώση
Η 28η … Αλλιώς, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.