Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Το αίτημα για «Μόνιμη αστυνομική φρούρηση του Δημάρχου» και οι ανάγκες στελέχωσης της αστυνομίας, του Φώτη Χατζηδιάκου (τ.Δημάρχου Ρόδου)

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. 

Με έκπληξη και με πραγματική απορία είδαμε προ ημερών δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, να μας πληροφορεί ότι ο κ. Καμπουράκης αιτήθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «μόνιμη αστυνομική φρούρηση, με την άμεση απόσπαση αστυνομικού εμπιστοσύνης του, προκειμένου να τον συνοδεύει στις μετακινήσεις του». Και αυτόματα τέθηκαν τα ακόλουθα ρητορικά ερωτήματα:

1) Από ποιους κινδυνεύει ο κ. Δήμαρχος; από τους πολίτες που τον εξέλεξαν με πρόσφατη νωπή εντολή να κάνει τα πάντα, ώστε η Ρόδος να αποκτήσει ξανά τη λάμψη της;

2) Δέχθηκε λέει (κατά πληροφορίες της εφημερίδας) φραστικές επιθέσεις και απειλές καθώς και απειλητικά τηλεφωνήματα και επιστολές. Αλήθεια; Μα ποιος δημότης συνάντησε αυτό το εξάμηνο τον Δήμαρχο και ποιος είναι αυτός που γνωρίζει το τηλέφωνό του, ώστε να τον απειλήσει;

3) Άραγε, ποιο θα είναι το ωράριο του αστυνομικού; Από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι τις 7 μμ.; η μήπως από τις 10 μ.μ – 12.00 μ.μ. που φωτίζεται (αυτόματα) τις περισσότερες νύχτες το γραφείο του Δημάρχου; Μα είναι απέναντι επί 24ώρου βάσεως ο φρουρός της αστυνομικής Διεύθυνσης και βλέπει τα παιδιά που παίζουν στην πλατεία κάθε βράδυ. Γιατί χρειάζεται πρόσθετη προστασία το αδειανό Δημαρχείο;

4) Μήπως χρειάζεται να φυλάει τους άδειους διαδρόμους του δημαρχείου; Μα απ’ ότι λέγεται, έχουν τοποθετηθεί κάμερες παντού (νόμιμα άραγε;) και το γραφείο του Δημάρχου ελέγχει τα πάντα και τους πάντες.

5) Ο Δήμαρχος της Ρόδου (συνεχίζει το δημοσίευμα) «θα έχει συχνές δημόσιες εμφανίσεις και θα χρειαστεί αστυνομική φύλαξη».

Τώρα πράγματι εξηγείται, γιατί δεν τον έχει συναντήσει σχεδόν κανένας εκπρόσωπος συλλόγου ή τοπικού φορέα το Δήμαρχο επί 6 μήνες, παρά τα ραντεβού που έχουν ζητηθεί. Προφανώς επειδή δεν υπάρχει αστυνομική φρούρηση να τον προστατεύει από … τα αιτήματα των πολιτών και των συλλόγων.

Ας σοβαρευτούμε, ο Δήμαρχος της Ρόδου, ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να έχει αστυνομική φρούρηση. Ο Δήμαρχος της Ρόδου είναι ένας δημότης όπως όλοι οι άλλοι δημότες της πολιτισμένης και ασφαλούς Ρόδου και αλίμονο αν χρειάζεται προστασία για να κυκλοφορεί δημόσια στο δήμο του. Τότε … δεν κάνει για Δήμαρχος Ρόδου. Και αν δεν το βλέπει έτσι ο κ. Δήμαρχος πιστεύουμε ότι θα το δουν με σύνεση, ο νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να μην εκτεθούν και αυτοί.

Αντίθετα, είναι γεγονός ότι επί σειρά ετών η Αστυνομική Διεύθυνση είναι υποστελεχωμένη και μονίμως αδικημένη σε σχέση με άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας. «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό» για το νέο Δήμαρχο που επαίρεται για τις καλές σχέσεις του με την κυβέρνηση.

Σε ένα μήνα αρχίζει η νέα τουριστική περίοδος και θα χρειαστεί αυξημένη αστυνομική δύναμη για τον έλεγχο διαβατηρίων των Ρώσων, των Ισραηλιτών αλλά και σύντομα των Βρετανών (μετά το BREXIT) τόσο στο αεροδρόμιο, όσο και στο λιμάνι με την αύξηση των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης και των παραβατών στην Μεσαιωνική πόλη, το Φαληράκι και τη Λίνδο.

Ας κάνει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και εμείς τον στηρίζουμε.

Για την δημοτική παράταξη

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μήνυμα από την ΕΥΘΥΤΑ: ο αιφνίδιος θάνατος από τροχαίο είναι ό,τι πιο οδυνηρό.
Φωτογραφικό διήμερο στον Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου Μ.Π. Ρόδου
13152737_10154868494473266_1140474161_n.jpg
Ρόδος: για πόσο θα μείνει καθαρή;

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.