Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Έκθεση του Άγγελου Σπάρταλη από την Kozas Gallery – 6 Οκτ. 2023

Spread the love

Η Kozas Gallery, σε συνεργασία με τον Εικαστικό Κύκλο – SIANTI gallery, παρουσιάζει την ατομική έκθεση CARRÉ-CARRÉ του ζωγράφου και κινηματογραφιστή Άγγελου Σπάρταλη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον χώρο της Kozas Gallery, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, Παναιτίου 4 (στην κορυφή της Σωκράτους, απέναντι από το Συσσίτιο), παρουσία του καλλιτέχνη και η έκθεση θα διαρκέσει ως και τις 23 Οκτωβρίου. Την έκθεση θα προλογίσει η ιστορικός τέχνης Πόλυ Χατζημάρκου και η εικαστική φωτογράφος Αγγελική Σβορώνου.

Με καταγωγή από το Καστελόριζο και την Κρήτη, ο Άγγελος Σπάρταλης είναι παλιός γνώριμος της Ρόδου, αφού έζησε στο νησί το διάστημα 1998-2004, εκθέτοντας επανειλημμένα στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου του οποίου υπήρξε σύμβουλος πολυμέσων. Ο καλλιτέχνης επιστρέφει και πάλι στη Ρόδο, μία δεκαετία μετά την προηγούμενή έκθεση του στη γκαλερί ΚΟΖΑΣ, για να παρουσιάσει πίνακες ζωγραφικής και ζωγραφισμένες στο χέρι ταινίες μικρού μήκους από τη σειρά “Carré-Carré”, σαν συνέχεια της πρόσφατης έκθεσής του στην Αθήνα, στον Εικαστικό Κύκλο – SIANTI gallery. Για την συγκεκριμένη δουλειά του Σπάρταλη, ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το εικαστικό και κινηματογραφικό έργο του Άγγελου Σπάρταλη, όπως παρουσιάζεται στην ενότητα CARRÉ-CARRÉ, είναι εξαιρετικό και ελκυστικό και ως σύλληψη καλλιτεχνική και ως νόημα-περιεχόμενο. Εγκάρδια τον συγχαίρω και τον καμαρώνω. Τον ευχαριστώ, επίσης, που έχει όρεξη και έμπνευση σε μια εποχή που όλα σταμάτησαν να δημιουργεί έργα πρωτοπόρα, υβρίδια μεταξύ του κινηματογράφου με το νευρικό μοντάζ και της ζωγραφικής με την δυνατή πινελιά».

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δανιήλ Σπάρταλη, αγαπημένου θείου και νονού του Άγγελου.

Διαβάστε τα κείμενα και δείτε έργα του Άγγελου Σπάρταλη εδώ

Δημήτρης Κοζάς, Άγγελος Σπάρταλης και Δανιήλ Σπάρταλης σε προηγούμενη έκθεση του Άγγελου Σπάρταλη στην Kozas Gallery

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Άγγελος Σπάρταλης (1973) είναι ζωγράφος και κινηματογραφιστής. Μεγάλωσε στην Κρήτη και στo Düsseldorf της Γερμανίας. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Μηχανολογία- Αεροναυπηγική). Έχει αποσπάσει μεταξύ άλλων το Βραβείο Καινοτομίας και Ψηφιακών Εφέ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2014) και τον Χρυσό Ψηφιακό Αλέξανδρο μαζί με το Βραβείο Κοινού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2008). Το 2014 η Titanium Yiayiannos Gallery του αφιέρωσε το περίπτερό της στη φουάρ ART-ATHINA, όπου παρουσιάστηκε η έκθεσή του “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη και το 2015 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης συνδιοργάνωσε μαζί με τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης την έκθεσή του “Η απολογία του Σωκράτη στο Kaufbeuren”, σε επιμέλεια Μαρίας Μαραγκού. Ζει στα Εξάρχεια και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Άγγελος Σπάρταλης

CARRÉ-CARRÉ
(οδηγίες για την αντιμετώπιση του συναισθηματικού πανικού)

Ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Kozas Gallery

6-29 Οκτωβρίου 2023

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19:00 παρουσία του καλλιτέχνη
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00-14:00 & 18:00-22:00, Κυριακή κλειστά
Παναιτίου 4, Παλιά Πόλη Ρόδου, απέναντι από το Συσσίτιο

 

Ένα έργο του Άγγελου Σπάρταλη από την σειρά CARRÉ-CARRÉ, Αγκαλιά (non-finoto), 80 x 100 εκ., λάδι σε καμβά

SHARE
RELATED POSTS
Συγχαρητήριες επιστολές του Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου στους κκ Ζηδιανάκη και Γ. & Χ. Μιχαλάκη
Πόλεμος για 25 εκατ. ευρώ: Σφοδρή μάχη μεταξύ δημάρχου Ρόδου και ΟΤΕ GlobiLED, της Τέτης Ηγουμενίδη
Η Ρόδος τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.