Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Τα σκίτσα, Του Πάνου Μπιτσαξή

Πάνος Μπιτσαξής

Αρνούμαι να τα σχολιάσω. Είναι εντελώς εκτός της προσωπικής μου αίσθησης χιούμορ. Δεν θα αφιέρωνα σε αυτά ούτε μια λέξη και ούτε δεύτερη ματιά. Άλλο θέλω να πω. Ο τύπος, εκ Τυνησίας, μπήκε σε μια εκκλησία αποκεφάλισε μια εβδομηντάχρονη που προσευχόταν και μια σαραντάχρονη που έτρεξε και πέθανε λίγο μετά, αγωνιωδώς, αιμορραγώντας. Επικαλούμενος το Θεό.

Οι αστυνομικοί τον τραυμάτισαν και τον συνέλαβαν. Εντός λεπτών οι πρώτες βοήθειες έπεσαν πάνω του να τον σώσουν. Τραυματιοφορείς τον μετέφεραν σε ασθενοφόρο και ήδη νοσηλεύεται σε μια κλίνη εντατικής την οποία πληρώνει με τους φόρους του ο Γάλλος φορολογούμενος. Από πάνω του οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή του κτήνους , κατ’ ευφημισμό, γιατί τα κτήνη σκοτώνουν μετά λόγου. Θα δικασθεί σε δίκαιη δίκη με συνήγορο επιλογής του η αν δεν έχει λεφτά με συνήγορο που θα του ορίσει το Κράτος και θα εκθέσει τα «επιχειρήματα»του. Σε 18 χρόνια το πολύ θα είναι έξω. Θα είναι 40 ετών.Κατα τη διάρκεια της κράτησης του θα δικαιούται να ασκεί τα της λατρείας του και να απολαμβάνει ατομικών δικαιωμάτων για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.

Αυτή είναι η μάχη των πολιτισμών.

Απέναντι στους λιθοβολισμούς, τις μαστιγώσεις, τη δολοφονία με τρόπο απεχθή ομοφυλοφίλων, τη τελετουργική σφαγή, τη μετατροπή των γυναικών σε σκεύος, την απηνή δίωξη του θρησκευτικού φρονήματος, τις διακρίσεις ,τη θανατική ποινή με σπάθη, τον ακρωτηριασμό ως ποινή, τον ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, τις μακροχρόνιες φυλακίσεις χωρίς δίκη των κατα τη κρίση των κρατούντων βλάσφημων ,το λυντσάρισμα μοιχών ,τη κοινωνία των παντοειδών διακρίσεων της μισονόμιμης δουλείας και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι έτσι. Το δέχομαι. Τους σέβομαι. Έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν και να ασκούν τη λατρεία τους. Καμία όμως έκπτωση και καμία ανωτερότητα απέναντι στη βαρβαρότητα.

*Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Παραμυθάδες, του Γιάννη Πανούση
06-63537londonbridge1200.jpg
Οι Λονδρέζοι πενθούν για τα θύματα της επίθεσης
Ο Χαμένος «Χαμένος» – The losers’ “Loser”, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.