Υγεία

Τα μυστικά του γιορτινού τραπεζιού, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» Το φωτογραφικό λεύκωμα “ΑνθίΖΩ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.

Το γιορτινό τραπέζι οδηγεί συνήθως σε γευστικές κραιπάλες που απειλούν το σωματικό βάρος και την υγεία. Φέτος, χωρίς να  στερηθείτε τίποτα, κάντε σοφές επιλογές χωρίς η ζυγαριά και η χοληστερίνη να πάρουν την… ανιούσα!

Ακόμη κι αν χάσετε  τον έλεγχο στο τραπέζι και ξεφύγετε μην αυτομαστιγωθείτε γιατί ένα πλούσιο γεύμα αυξάνει τις ενδορφίνες και αισθανόμαστε καλύτερα!

Καλό είναι ωστόσο να κάνετε επιλογές που ωφελούν τον  οργανισμό.

Γαλοπούλα. Πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και χαμηλή σε λιπαρά.

Κάστανο. Περιέχει  σύνθετους υδατάνθρακες και κάλιο

Σταφίδες. Προσφέρουν φυσική φρουκτόζη, σίδηρο και άλλα ιχνοστοιχεία χωρίς  λιπαρά

Μαύρη σοκολάτα. Ωφελεί την καρδιά, γιατί περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και εξισορροπεί τα κορεσμένα λιπαρά.

Σαλάτες. Με φρέσκα λαχανικά και ντιπ χαμηλών λιπαρών αντί να καταναλώσετε τσιπς και ποπ κορν.

Ξηροί καρποί. Αν και  πλούσιοι σε θερμίδες, έρευνες καταδεικνύουν ότι όσοι τους καταναλώνουν τακτικά είναι πιο αδύνατοι.

Ρόδι. «Καθαρίζει το αίμα» και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Επιδόρπιο. Επιλέξτε ένα μικρό κομμάτι από το γλυκό της επιλογής σας ή ακόμα καλύτερα απολαύστε μια φρουτοσαλάτα.

Αυτές τις γιορτές ας αποφύγουμε τα πολλά πάρε-δώσε με τους… λευκούς εχθρούς δηλαδή τη ζάχαρη και το αλάτι!

SHARE
RELATED POSTS
Ελαιόλαδο για υγιή επιδερμίδα, της Κατερίνας Παπασάββα
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κρέας;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Οδηγός επιβίωσης στην καραντίνα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.