Υγεία

Τα μυστικά του γιορτινού τραπεζιού, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Το γιορτινό τραπέζι οδηγεί συνήθως σε γευστικές κραιπάλες που απειλούν το σωματικό βάρος και την υγεία. Φέτος, χωρίς να  στερηθείτε τίποτα, κάντε σοφές επιλογές χωρίς η ζυγαριά και η χοληστερίνη να πάρουν την… ανιούσα!

Ακόμη κι αν χάσετε  τον έλεγχο στο τραπέζι και ξεφύγετε μην αυτομαστιγωθείτε γιατί ένα πλούσιο γεύμα αυξάνει τις ενδορφίνες και αισθανόμαστε καλύτερα!

Καλό είναι ωστόσο να κάνετε επιλογές που ωφελούν τον  οργανισμό.

Γαλοπούλα. Πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και χαμηλή σε λιπαρά.

Κάστανο. Περιέχει  σύνθετους υδατάνθρακες και κάλιο

Σταφίδες. Προσφέρουν φυσική φρουκτόζη, σίδηρο και άλλα ιχνοστοιχεία χωρίς  λιπαρά

Μαύρη σοκολάτα. Ωφελεί την καρδιά, γιατί περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και εξισορροπεί τα κορεσμένα λιπαρά.

Σαλάτες. Με φρέσκα λαχανικά και ντιπ χαμηλών λιπαρών αντί να καταναλώσετε τσιπς και ποπ κορν.

Ξηροί καρποί. Αν και  πλούσιοι σε θερμίδες, έρευνες καταδεικνύουν ότι όσοι τους καταναλώνουν τακτικά είναι πιο αδύνατοι.

Ρόδι. «Καθαρίζει το αίμα» και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Επιδόρπιο. Επιλέξτε ένα μικρό κομμάτι από το γλυκό της επιλογής σας ή ακόμα καλύτερα απολαύστε μια φρουτοσαλάτα.

Αυτές τις γιορτές ας αποφύγουμε τα πολλά πάρε-δώσε με τους… λευκούς εχθρούς δηλαδή τη ζάχαρη και το αλάτι!

SHARE
RELATED POSTS
Αφυδάτωση: ο ύπουλος εχθρός, του Δρ Σπύρου Γκούβαλη
Κορωνοϊος / mRNA Εμβόλια και Καρδιά, του Δρ Αντωνίου Γ. Χαλαπά
Η ΑΚΟΣ για τη Παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.