Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Στο έλεος του ανέμου!, του Γιώργου Αρκουλή

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ένα παλιό τραγουδάκι του ξεχασμένου Ραπίτη σε στίχους Μίμη Τραϊφόρου, που έκανε σουξέ με την φωνή της  Σοφίας Βέμπο το 1950, έλεγε στο ρεφρέν: «Να με παίρνανε τα σύννεφα / οι άνεμοι / τα κύματα / να σε παν / σε ένα έρημο νησί». Το θυμήθηκα χθες διαβάζοντας την είδηση με πρωταγωνιστή τον  ακαταμάχητο αέρα που μας έφερε ο μπαγάσας ο «Ηφαιστείων», για να παρασύρει έναν ιερέα και να τον ρίξει στο νερό, σε στιγμή που ευλογούσε τα ύδατα. Βέβαια δεν χρειάστηκε ο γέροντας να φτάσει σε ένα έρημο  νησί και να τον ψάχνουμε, καθότι αστραπιαία βοηθούμενος ανασύρθηκε από τα παγωμένα ύδατα για να συνεχίσει το τελετουργικό της ημέρας. Το οποίο τελετουργικό, στον Πειραιά, τίμησαν ευλαβικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Φώφη, και βεβαίως την ηγεσία της πόλης, δηλαδή τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΥΓ: Μολονότι δεν είδα τον γέροντα ούτε στεγνό ούτε βρεγμένο, υποπτεύομαι πως ήταν αδύνατος, στοιχείο σπάνιο σε κληρικό, που, πάντως,  δεν τον βοήθησε να αναχαιτίσει τα μποφόρ. Αν έχουν έτσι τα πράγματα, του φιλώ την δεξιά με ευλάβεια.

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Αυτοί που κάποτε εδώ, του Άρη Μαραγκόπουλου
Τα βιβλία είναι βουβά. Τα περιτριγυρίζουν όμως πολλά λόγια. “Ο Τζορτζ Φλόιντ δεν πέθανε κατά λάθος”, του Νίκου Βασιλειάδη
Καλοκαίρι χωρίς τάβλι δεν γίνεται, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.