Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Πάλι στο κελάρι είσαι;, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

Ματίνα Ράπτη-Μιληλή

Όταν έχει η ζωή γυρίσματα …ε, μην κατέβεις και συ στο κελάρι!

Μπορεί μερικές φορές να είναι γυρίσματα τύπου… κάνω τσαλιμάκια και τσακίσματα και είμαι στο τσακίρ το κέφι, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα, αλλά μπορεί ξάφνου να βρεθείτε στο τρενάκι του τρόμου, αυτό που κάνει πάν’-κάτ’ μέχρι να γίνουν τ΄αντεράκια σας γαρδούμπες!

Έχετε μπει σε τέτοιο τρενάκι; Γιατί έγω έχω μπει και στην Ντίσνειλαντ αλλά και στην ζωή..

Και καλά στην Ντίσνειλαντ, το πολύ πολύ να σας συνεφέρει ο Ντόναλντ Ντακ αν τύχει και ξεραθείτε απ’ τον φόβο σας, αλλά στην ζωή…βράστε ρύζι πολυαγαπημένοι…

Πάντως αυτή η συγκεκριμένη ζωή σε μια ευθεία δεν μπορεί να πάει… Ας το πάρουμε απόφαση πια. Έχει τον στριφογυριστό…Eκεί, να πάει από τον δρόμο του κακού του λύκου! Από το μονοπάτι με τα γαιδουράγκαθα, από το Κάβο ντόρο θα πάει…Να έρθει το σύμπαν να αλλάξει… χρώμα, για να μάθουμε, λέει, από τα λάθη μας.

Δεν θέλω κυρά μου να μάθω από τα λάθη μου… Προτιμώ να μείνω στούρνος. Βρε μπελά που βρήκαμε!

Σαν τα θρίλερ που ο πρωταγωνιστής βλέπει μια πόρτα κι ούτε που τον ενοχλεί η έρμη. Μιά πόρτα σε ένα σπίτι. Πού είναι το παράξενο;

Εντάξει, η πόρτα μπορεί να είναι ολίγον μισάνοιχτη, μιά ιδέα μωρέ. ΄Ισως να τρίζει και λιγάκι… Βάλε της εκεί λίγο λαδάκι και δώσε της μιά, χραααπ, να κλείσει να πάει στα κομμάτια να πέσουμε να ρημαδοκοιμηθούμε και μεις ο άμαχος πληθυσμός.

Και που οδηγεί στο κελάρι δηλαδή, τί; Τί θα πας να δεις στο κελάρι με τις νυχτικιές να σέρνονται στα ασφουγγάριστα πουλάκι μου; Και γιατί να έχεις κελάρι in the first place! Φοβάσαι μη σου χαλάσουν τα κρασά! Μάθαμε κει όλοι στα μποζολέ και δεν μας κατεβαίνει το γιουβέτσι !

Μαύρο σκοτάδι πίσσα, ρεύμα γιοκ, γιατί ξέχασα να σας πω πως έξω έχει και καταιγίδα, είσαι η πρωταγωνίστρια που σας έλεγα πριν, ξέρεις και για τον παρανοϊκό δολοφόνο που το έσκασε από το παραδίπλα σανατόριο (ωραία γειτονιά παρεμπιπτόντως).

Έχεις όλες τις πληροφορίες πουλάκι μου…αλλά εσύ εκεί, να πας να δεις αν είναι κανείς στο κελάρι! Λύσσα κακιά…

Και βέβαια είναι κάποιος στο κελάρι αστέρι μου, εξυπνοπούλι μου εσύ! Ο δολοφόνος είναι, που αν τον ρωτήσεις αν είναι εκεί φυσικά και δεν θα σου απαντήσει…Κι αυτή η ερώτηση πια : «Είναι κανείς εκεί, είναι κανείς; Hellooooo». Θα σε φάει η ευγένεια εσένα, στο λέω να το ξέρεις.

Α, δεν στα είπα τα νέα, αυτός που είναι εκεί, γιατί κάποιος πάντα είναι εκεί, ειδικά όταν κάνει πως δεν είναι, είναι πιο έξυπνος από σένα. Αλλά πάλι αν σου απαντούσε, εσύ ΔΕΝ θα κατέβαινες στο κελάρι και ΔΕΝ θα κατέληγες με το δεξί σου αυτί στην μύτη και φυσικά ΔΕΝ θα είχε γυριστεί η ταινία… Απλό, απλούστατο…

Γι΄αυτό σου λέω…μήν κατέβεις στο κελάρι, γιατί άϊντε και κατέβηκες…μετά πώς θα ξανανέβεις, μου λές;

Μην πάμε και γυρεύοντας… Κι αν έχει η ζωή γυρίσματα … στην περίπτωση που δεν μας πιάνει η βαλεριάνα για ήρεμο ύπνο, υπάρχουν και οι διαφημίσεις.

Καλό μας ξημέρωμα

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Παπούτσια σουέντ με σόλα κρεπ, του Κωστή Α.Μακρή
“Persona non grata”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Το σερβάν – Η ιστορία ενός επίπλου, της Ζωής Κανάβα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.