Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Στενά τα περιθώρια…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ήταν λογικό ν’ απασχολήσει την επικαιρότητα η έξαρση της  παραβατικότητας από παράνομους (κυρίως) μετανάστες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με αυτή την παρατεταμένη αθλιότητα. Ακουσα στο πλαίσιο τηλεοπτικού ρεπορτάζ δρόμου, δύο ηλικιωμένους να λένε πως τρέμουν να κυκλοφορήσουν πέριξ της Ομόνοιας, ο ένας μάλιστα, με τον τρόμο στην όψη, δήλωσε «έχω και τα δύο χέρια στις τσέπες για να προστατέψω το μοναδικό μου κατοστάρικο»!

Το ρεπορτάζ έκλεινε με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (σε κανάλι πολύ φιλικό με το κυβερνητικό σχήμα…), ο οποίος ήταν κατηγορηματικός ενώπιον του παρουσιαστή (αν και ο δεύτερος είχε αποφύγει να του κάνει δύσκολη ερώτηση). «Οι παράνομοι να είστε σίγουρος ότι θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν με προοπτική την απέλαση».

Μπράβο του. Όμως, επειδή δεν πάει άλλο με την άθλια κατάσταση γύρω από την Ομόνοια, Πλατεία Βάθη (και όχι…Βάθης), Μεταξουργείο, Εξάρχεια και σε διάφορα «γκέτο» πέριξ της Πατησίων, σημασία έχει όχι τόσο το «θα», αλλά το «πότε». Που σημαίνει ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης, που αποδεδειγμένα διαθέτει ανακλαστικά αίλουρου, είναι απαραίτητο να δεχτεί την εξής συμβουλή, όπως την πρόφεραν στο χωριό μου: «Κούνα τα, κούνα τα»!

* Εξαιρετική η χθεσινή επιλογή του καναλιού της Βουλής, να προβάλει  την σπουδαία εγγλέζικη ταινία «Ντάρλινγκ» με την εκφραστική –απόλυτα ερωτεύσιμη στην εποχή της- Τζούλι Κρίστι και τον υπέροχο σε ρόλους εραστή Ντερκ Μπόγκαρντ (‘Θυρωρός της νύχτας’ κλπ.). Απόλαυση. Και με την αγγλική γλώσσα να σκοράρει την σωστή της προφορά!

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Απειλές και ύβρεις δέχεται ο τέως ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς – Κατέφυγε στην Εισαγγελία
Κούφες πολιτικές ή κακοί πολιτικοί ;, του Μάνου Στεφανίδη
Αναγραμματισμός, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.