Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στον Κόσμο

Στγος Μιχαήλ Κωσταράκος: πέρας θητείας του ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ-Το μήνυμά του στα social media

Ολοκληρώθηκε σήμερα η τριετής θητεία μου ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχημένη γιατί συνετέλεσε στην σημαντική βελτίωση της εικόνας, σκοπιμότητος, και συνεισφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΕ και συνεισέφερε εξαιρετικά στην εφαρμογή της Συνολικής Στρατηγικής της ΕΕ με την σύνταξη και έγκριση της οποίας (2016) συνέπεσε.

Στο διάστημα αυτό η ΕΕ έθεσε την άμυνα και την ασφάλεια ως προτεραιότητα της. Η Στρατιωτική Επιτροπή υπήρξε απόλυτα αποτελεσματική τα τρία αυτά χρόνια και εξετέλεσε τα στρατιωτικά συμβουλευτικά της καθήκοντα με αποτελεσματικότητα που αξιολογήθηκε στο 100%. Συνετέλεσε επίσης σημαντικά στην προαγωγή και καθιέρωση της στρατιωτικής διπλωματίας σαν ένα ακόμα διπλωματικό εργαλείο της ΕΕ. Πλήρης ανάλυση υπάρχει στην Έκθεση Πεπραγμένων μου που δημοσιεύτηκε και αναρτήθηκε σε FB και Tweeter πριν μερικές μέρες.

Ευχαριστώ το ελληνικό και ξένο προσωπικό που δούλεψε μαζί μου με αποτελεσματικότητα και απόλυτη αφοσίωση στο Γραφείο και στο Επιτελείο μου και με διευκόλυνε σημαντικά στην εκτέλεση των καθηκόντων μου. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν. Τους ευχαριστώ από βάθους καρδιάς όπως και τους 27 Α/ΓΕΕΘΑ που με ψήφισαν για τη θέση του Προέδρου τον Νοέμβριο 2014. Εύχομαι Καλή Τύχη στο διάδοχό μου Στγό Claudio Graziano.

Ο Στράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος είναι Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
«Δάκρυα στη σιωπή…γυναίκες του Αφγανιστάν». – “Tears in silence…the women of Afghanistan”, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Μετ’ς Υγεία σας κ. υπουργέ!, του Γιώργου Σαράφογλου
Περί «Ομοσπονδίας»… (μέρος 2)- About the “Federation”… (part 2), του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.