Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στον Κόσμο

Στγος Μιχαήλ Κωσταράκος: πέρας θητείας του ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ-Το μήνυμά του στα social media

Spread the love

Ολοκληρώθηκε σήμερα η τριετής θητεία μου ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχημένη γιατί συνετέλεσε στην σημαντική βελτίωση της εικόνας, σκοπιμότητος, και συνεισφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΕ και συνεισέφερε εξαιρετικά στην εφαρμογή της Συνολικής Στρατηγικής της ΕΕ με την σύνταξη και έγκριση της οποίας (2016) συνέπεσε.

Στο διάστημα αυτό η ΕΕ έθεσε την άμυνα και την ασφάλεια ως προτεραιότητα της. Η Στρατιωτική Επιτροπή υπήρξε απόλυτα αποτελεσματική τα τρία αυτά χρόνια και εξετέλεσε τα στρατιωτικά συμβουλευτικά της καθήκοντα με αποτελεσματικότητα που αξιολογήθηκε στο 100%. Συνετέλεσε επίσης σημαντικά στην προαγωγή και καθιέρωση της στρατιωτικής διπλωματίας σαν ένα ακόμα διπλωματικό εργαλείο της ΕΕ. Πλήρης ανάλυση υπάρχει στην Έκθεση Πεπραγμένων μου που δημοσιεύτηκε και αναρτήθηκε σε FB και Tweeter πριν μερικές μέρες.

Ευχαριστώ το ελληνικό και ξένο προσωπικό που δούλεψε μαζί μου με αποτελεσματικότητα και απόλυτη αφοσίωση στο Γραφείο και στο Επιτελείο μου και με διευκόλυνε σημαντικά στην εκτέλεση των καθηκόντων μου. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν. Τους ευχαριστώ από βάθους καρδιάς όπως και τους 27 Α/ΓΕΕΘΑ που με ψήφισαν για τη θέση του Προέδρου τον Νοέμβριο 2014. Εύχομαι Καλή Τύχη στο διάδοχό μου Στγό Claudio Graziano.

Ο Στράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος είναι Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

SHARE
RELATED POSTS
Από πτώση άλλο τίποτα!, του Γιώργου Αρκουλή
Για την βία στις γυναίκες, του Νίκου Βασιλειάδη
H Άσκηση “EU HEX-ML 18 (PACE)” και η απουσία παντελούς ενημέρωσης από το ΓΕΕΘΑ, του Μιχαήλ Κωσταράκου [Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.