Το σχόλιο της ημέρας

Στα όρη, στα βουνά ο Παύλος, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Κουβέντες καθαρές, όχι πισωγυρίσματα και …θα δούμε. Η απόφαση ελήφθη όταν ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων από τους 15.000 θεατές κατέληξαν 10 άνθρωποι – όπως κατέγραψαν οι κάμερες και σε πρωινή εν Ελλάδι εκπομπή ευρέως ανεπτύχθη το θέμα. Κι εδώ που τα λέμε, δεν ήταν και μικρή η καζούρα που υπέστη ολόκληρος ο θίασος αλλά πάνω απ’ όλα ο πρωταγωνιστής ο οποίος κατά τις πληροφορίες – και υπέρ το δέον δικαιολογημένα – απογοητεύτηκε αντικρίζοντας στην πρεμιέρα μια άδεια αίθουσα.

Μετά από σκέψη σύντομη και σε πλήρη ηρεμία ευρισκόμενος όμως, ευθέως, ξεκάθαρα και χωρίς ‘στροβιλισμούς’ και περίτεχνες καρικατούρες βγήκε και το δήλωσε – η ψυχούλα του μόνο μπορούσε να νοιώσει πιο καρδιοχτύπι και ποια ‘αδικία’ κουβαλούσε – ότι: ‘ως εδώ ήταν, σταματάω το θέατρο και επιδίδομαι στα της αστρολογίας θέματα. Ετοιμάζω πράγματα μέσα από το διαδίκτυο και σε συνεργασία με μια εταιρία θα βοηθήσουμε εκείνες τις γυναίκες (μέσω της αστρολογίας) οι οποίες δεν δύνανται να τεκνοποιήσουν αποφεύγοντας την εξωσωματική, κι αυτό που κάνω είναι χόμπι, και το κάνω σε συμβουλευτικό επίπεδο, μπας και καταλάβουν μερικοί ότι δεν είμαι αυτός τον οποίο θέλουν κάποιοι να δείξουν ότι είμαι…’. Σεβαστό. Και σοβαρός άνθρωπος είναι άλλωστε, και καλός ηθοποιός, επάξια δε έφερε εις πέρας και τα υπουργικά του καθήκοντα που του ανατέθηκαν ως υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων κατά τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα, εάν κάποια ΜΜΕ προκειμένου να στρέψουν αλλού τα ενδιαφέροντα του κόσμου με κάτι νερόβραστα ρεπορτάζ που εμφανίζουν, καθόλου δεν πρέπει να τον πτοούν. ‘Είναι θέμα πολιτικής συμπαιγνίας, θέλω να παραμείνω άνθρωπος’ δηλώνει και πολύ ορθώς μάλιστα. Αλλά… βρε Παύλο, συγχώρεσε μου τον ενικό, εκείνο το: ‘Είμαι αρσενικό παλιάς κοπής…’ τι ήθελες και το ξεστόμιζες; έχει κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους, άλλοι να ανοίγουν λεξικά για να σε ερμηνεύσουν, τραγουδιστής-τροβαδούρος να δηλώνει για ‘σένα: ‘Δεν μπορείς να λες είμαι άντρας παλαιάς κοπής. Σαχλαμάρες!’, σε τι τάχα πειράχτηκε από τη φράση σου;

Τελευταία ρεπορτάζ από όσα πληροφορούμαι σε θέλουν να επιστρέφεις ξανά στην Κύπρο, να ανεβάζεις ξανά την παράσταση (τώρα που βγήκε από το νοσοκομείο και ο Φλωρινιώτης, ως τραγουδιστής στον ‘ΝικοΤΙΤΑΝΙΚΟ’) να συγκεντρώνεις μερικά χρήματα (‘τα έξοδα της μετακόμισης’ και να την ‘κάνεις για το χωριό’ σου. Εάν με την απόφασή σου να αποσυρθείς από το θέατρο και να ασχοληθείς με την αστρολογία κλπ τάραξες τα νερά, τώρα σε πληροφορώ ότι με την επάνοδό σου και τις νέες σου δηλώσεις περί μετακόμισης σου στο χωριό, έβαλες οριστικά την ταφόπλακα στους κάθε είδους αμφισβητίες σου κόβοντας τους οριστικά τον βήχα καθώς σε όσους στα πρωϊνάδικα σε αποκαλούν ‘άδειο από έμπνευση’. Τα παρακολουθείς αυτά, φαντάζομαι και είσαι πλέον σε θέση να διαχωρίζεις την θέση και τους φίλους σου. Κατάκολο- Κυπαρισσία δεν απέχουν και πολύ για ένα νέο ξεκίνημα στο ‘Τρενοτεχνείον’, θα έλεγα, διότι η Ηλεία δεν φημίζεται για τα ψηλά όρη και βουνά της αλλά ούτε και για τα μοναστήρια της, σε περίπτωση που άλλαζες γνώμη και στρεφόσουν προς τον μοναχισμό.

  

SHARE
RELATED POSTS
2+0+2+3=7, της Αναστασίας Φωκά
Διεθνολόγοι εκ του προχείρου και ατρόμητοι πολεμιστές του πληκτρολογίου – αυτή η μάστιγα, του Γιάννη Σιδέρη
Όταν οι ‘γκουρού’ της πανδημίας την  αναγάγουν σε ενδημία…, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.