Υγεία

Πώς να προστατευθώ από την ξηροδερμία; ,της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Όχι στο καυτό μπάνιο. Αφαιρεί τα προστατευτικά λιπίδια της επιδερμίδας. Κάντε σύντομο μπάνιο με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε απαλά. Κλείστε τη βρύση όσο σαπουνίζεστε για να περιορίσετε την έκθεση του δέρματος στο τρεχούμενο νερό.

Σωστά προϊόντα καθαρισμού. Με pH για αφυδατωμένο δέρμα. Αποφύγετε καθαριστικά με σαπούνι γιατί αφαιρούν γρήγορα το προστατευτικό λίπος. Όχι σε αλκαλικά προϊόντα, που διαταράσσουν το pΗ του δέρματος. Ναι σε  καθαριστικά με ουδέτερο pH (pH=7) και ενυδατικές κρέμες χωρίς αρώματα και αλκοόλ. Εφαρμόστε ενυδατικές κρέμες και μαλακτικές λοσιόν μετά το μπάνιο, με βιταμίνη E, για την ισορροπία λιπιδίων και υγρασίας στο δέρμα. Βούρτσες και σκληρά σφουγγάρια αφαιρούν βίαια το λίπος από το δέρμα ενώ βλαπτικά είναι και τα ισχυρά καθαριστικά για το σπίτι.

Κατάλληλα ρούχα. Ναι στα βαμβακερά. Αποφύγετε τα στενά γιατί προκαλούν τριβή.

Άφθονο νερό. Ελαττώστε καφέ και αλκοόλ. 

Διατροφή. Ξηροί καρποί, λιπαρά ψάρια και πράσινα λαχανικά καταπολεμούν την ξηροδερμία. Οι  βιταμίνες A, B, C και E ευεργετούν το δέρμα. Καταναλώστε συκώτι, σπανάκι, μπρόκολο, αρακά, καρότο, πορτοκάλι, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, λιναρόσπορο, σολομό, γαύρο και σαρδέλα. Αποφύγετε ζάχαρη, φρουκτόζη και επεξεργασμένα φαγητά και μειώστε τα  δημητριακά: έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη δηλαδή ανεβάζουν απότομα την ινσουλίνη και προκαλούνται φλεγμονές στον οργανισμό.

Καλός ύπνος. Θρέφει το δέρμα και αφαιρεί τα ξηρά κύτταρα.

SHARE
RELATED POSTS
“Ο Μπολσονάρο θέλει το κέρδος, αλλά ο Αμαζόνιος αφορά όλο τον κόσμο” – Τι λέει ο Γιώργος Παπανδρέου
Οδηγός προστασίας του δέρματος το καλοκαίρι…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πώς θα ελέγξω την ακοή του παιδιού μου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.