Editorial

Πόλεμος στον Έβρο. Χωρίς εισαγωγικά, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Τζίνα Δαβιλά

 

Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού βρίσκονται για δεύτερη νύχτα στον Έβρο. Αποτρεπτικά, μα οι προειδοποιητικές βολές σε όσους χυδαιολογώντας και υβρίζοντας δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν τα σύνορά μας είναι υπαρκτή πραγματικότητα Ήδη ο τραυματισμός ενός αστυνομικού καταγράφεται, ενώ η ελληνική πλευρά περιμένει με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Πάλι χωρίς εισαγωγικά. Ή μήπως όχι;

Ο κ. Ερντογαν εκβιάζει μέσω των εισβολέων – γιατί για εισβολείς μιλάμε, χωρίς εισαγωγικά –  για να κερδίσει συμμαχίες, μα αντί αυτού γίνεται κόμη πιο εριστικός και απομονώνεται γιατί είναι μπελάς.  Η Ελλάδα φαίνεται να είναι μόνη αλλά και (φαίνεται) να έχει και τις  Frontex- Ευρώπη βοηθούς. Αργοκίνητο μεν, βοηθό δε.

Στα νησιά, στη Μόρια, οι πρόσφυγες – αυτοί δεν είναι εισβολείς στην πλειονότητά τους, αλλά θύματα πολέμου – με τα μωρά αγκαλιά βρίσκουν τους νησιώτες να τους διώχνουν ανηλεώς. Το λιμενικό τους οδηγεί σε άλλη παραλία. Σκληρό, αλλά φορώ τα παπούτσια τους και τους κατανοώ. Μπορεί και να τους δικαιολογώ …

Μόλις το Σαββατόβραδο ξεκίνησε ο πόλεμος στον Έβρο που δεν θα τελειώσει, αν δεν γίνει κάτι δραματικό. Από την Ευρώπη ή από τις συγκυρίες. Ευελπιστώ όχι για τους Έλληνες και τις δικές μας θαρραλέες μονάδες που έχουν παραταχθεί στα σύνορα, αλλά για τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος χρησιμοποιεί την κατά μέτωπο επίθεση για να κερδίσει ό,τι χρειάζεται για να μην αφανιστεί η Τουρκία. Φοβάται τη Ρωσία και έχει κατεστραμμένη οικονομία, αν διαβάζω σωστά. Θα ξαναπώ ευτυχώς που είναι αυτός και όχι ο κ. Νταβούτογλου στην Προεδρία, διότι ο δεύτερος είναι διπλωμάτης και με όραμα που μπορεί ευκολότερα να πείσει τους συνομιλητές του για αυτά που επιθυμεί διακαώς για την Τουρκία. Εδώ είχα γράψει περισσότερα.

Ο ρόλος Στεφανή.

Ο κ. Στεφανής στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετεί τον πιο αγαπημένο του ρόλο. Προσέχει την Πατρίδα. Αυτό γνωρίζει να κάνει, αυτό κάνει.  Είτε του στερήθηκαν προσφάτως πρωτοβουλίες και αποφάσεις για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό – όπως με περισσή κακία γράφουν κυρίως στρατιωτικά sites – είτε όχι, ο τετράστερος Στρατηγός Στεφανής φόρεσε πολιτικό κοστούμι αλλά για  όσους βλέπουμε καθαρά και πέρα από το λούστρο, παραμένει στις συνειδήσεις μας με την στολή παραλλαγής και τα άρβυλα, όπως το διάστημα που ήταν Α/ΓΕΣ και που έκανε ελεγκτικές περιοδείες στα ακριτικά φυλάκια της Πατρίδας. Αλίμονο αν τον ταυτίσουμε με το πολιτικό κοστούμι. Εκπροσωπήσεις του Πρωθυπουργό σε εκδηλώσεις και λοιπά ενσταντανέ φωτογραφικά υπηρετούν τον ρόλο του ως πολιτικού, στον οποίο – τα σέβη μου Στρατηγέ – δεν έχει ανάγκη γιατί αντί να τον αναβαθμίσουν, τον υποβαθμίζουν.  Θέλετε, κύριε Στεφανή, να αναφερθώ σε «συναδέλφους» σας υπουργούς και υφυπουργούς της  ΝΔ που έχουν καταντροπιάσει την Πατρίδα; Τι δουλειά έχετε εσείς με αυτούς; Ας το παρακάμψω, γιατί οι μηνύσεις των  πολιτικών ομοϊδεατών σας θα έρθουν βροχή και το 2020 ξεκινά για μένα με δυο δικαστήρια εναντίον μου από έναν … πολιτικό λιμοκοντόρο και πολιτικό τζιτζιφιόγκο που στηρίζεται από το κόμμα σας.  Ο ρόλος σας, επομένως, στο ΥΠΕΘΑ δεν είναι να ξελασπώνετε τους ανίκανους και πολιτικούς απατεώνες κάθε φορά που ζητούν τη συνδρομή σας, αλλά να κάνετε αυτό που κάνετε τώρα: προστασία της Πατρίδας μας.

Συμπέρασμα: ο κ. Στεφανής εν προκειμένω έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο επιχειρησιακά στον πόλεμο του Έβρου. Εκτιμώ ότι ο ίδιος συντονίζει. Εκ του πολιτικού του ρόλου ή μη. Διότι πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει στις Καστανιές.

Το στοίχημα που έχασα.

Κάποιοι άνθρωποι είναι αφιερωμένοι εκ γενετής σε κάτι Υψηλό. Ποτέ δεν πίστεψα, δεν καλοείδα τον πολιτικό ρόλο του κ. Στεφανή – θα έλεγα  ότι ενοχλήθηκα με την αποδοχή της υπουργοποίησής του μάλιστα, καθώς θεώρησα ότι παραχωρούσε μια σπουδαία καριέρα Αξιωματικού σε ένα κόμμα αμφιλεγόμενο. Μετά τους αδαείς και προκλητικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης των τελευταίων εβδομάδων, στοιχημάτισα ότι εντός τριημέρου ο κ. ΥΦΕΘΑ θα παραιτείτο. Τι δουλειά έχει σ’ένα κόμμα που θυσιάζει ικανούς και θωπεύει ανίκανους, ενώ παράλληλα έχασε πολύτιμο χρόνο καυχησιολογώντας ότι έχει πρόγραμμα για την κανονικότητα; Έχασα το στοίχημα καθώς δεν προέβλεψα – πώς άλλωστε θα μπορούσα;  –  τα γεγονότα του Έβρου. Στην παρούσα συγκυρία η παραίτηση έρχεται όταν: α) δεν γίνεται το πρέπον για την ασφάλεια της Πατρίδας ή  β) είναι κάποιος προδότης. Το πρέπον γίνεται. Προδότης δεν υπάρχει. Άρα… Η παραίτηση θα καθυστερήσει. Αν χρειαστεί να γίνει…  Και αν συνεχίσει ο κ. Πρωθυπουργός να είναι κατώτερος των προσδοκιών μας. Ας πούμε “των προσδοκιών μου”. Εξακολουθώ να είμαι πολιτικά άστεγη.

Ο στρατιώτης και ο Έβρος.

Ο γιος μου υπηρετεί στρατιώτης. Όχι στον Έβρο. Μιλώντας πριν λίγη ώρα μαζί του στο τηλέφωνο τού είπα: «Εμπειρία ζωής να ήσουν τώρα στις Καστανιές». Μού απάντησε: «Κάτι γούστα που’χεις, ρε μάνα…» .

Να είναι όλοι οι Ελληνόπαιδες, κάθε ηλικίας, γεροί και δυνατοί εκεί που φυλάνε την Πατρίδα. Είναι η Πίστη, η Ελπίδα και η Αισιοδοξία μιας χώρας που ακροβατεί ανάμεσα στα σπουδαία προτερήματα και τα καταστροφικά ελαττώματα. Η Ελπίδα και η Αισιοδοξία γνωρίζουμε τι είναι. Αυτό που ίσως αγνοούμε είναι η Πίστη στο Καλό και για το Καλό. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει μέλλον. Αν οι Έλληνες έχουμε Πίστη στο Καλό, θα επιβιώσουμε. Μόνο με τούτο τον τρόπο.

Ειρηνικό Μάρτιο, εκλεκτές και εκλεκτοί. Και καλή Σαρακοστή.

2 Μαρτίου 2020.

 

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Για το πλήρωμα του Super Puma, της Τζίνας Δαβιλά
Είμαι γουρλού και Σαββατογεννημένη, της Τζίνας Δαβιλά
Θεία Ανάσταση και Εμπιστοσύνη, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.