Editorial

Ένα ιδιόρρυθμο editorial και ένα Παραμύθι, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD


Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 150 ΕΥΡΩ


Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Τζίνα Δαβιλά

η εικόνα προφίλ σας, Η εικόνα ίσως περιέχει: την Τζίνα Δαβιλά, χαμογελάει

Πίστευα μέχρι προ λίγων ημερών ότι το προσφυγικό είναι το πρώτο θέμα που χρειάζεται επίλυση στην Πατρίδα μας. Ωστόσο, φαίνεται αδιανόητο να ενσωματώθηκαν στον κορμό της Ελλάδας πριν από τριάντα χρόνια 1.000.000 άνθρωποι Αλβανικής καταγωγής – που ανέλαβαν ό,τι απαξιούσαν οι νεόπλουτοι Έλληνες (οικοδομές, υδραυλικές εργασίες και λοιπές επαγγελματικές ασχολίες) – και σήμερα να εξανιστάμεθα για μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων (50.000 κατατρεγμένους;). Κατέληξα, χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, ότι το μέγα πρόβλημα της Ελλάδας είναι περισσότερο οι διεκδικήσεις του κου Ερντογάν στα κοιτάσματα φυσικού αερίου, που ενώ και αυτό είναι θέμα Ευρωπαϊκό, όλο ξεχνιέται και προβάλλεται ως ελληνικό. Ή μήπως δεν είναι ούτε αυτό το πρόβλημα της Ελλάδας; Μήπως είναι η επικίνδυνη λογοκρισία και η επιβράβευσή όλων των φθαρμένων ηθικά και νοητικά ατόμων που με θράσος ζητούν την φίμωση και την τιμωρία της ελευθεροτυπίας και της κριτικής στα πολιτικά πρόσωπα; Διότι άλλο είναι να αποκαλώ «απόρριμμα» τον γείτονά μου που είναι πράξη δυσφημιστική και ποινικά κολάσιμη και άλλο να αποκαλώ (πολιτικό) απόρριμμα αυτόν που έχει θεσμικά πολιτικό ρόλο στην κοινωνία. Όποιος πολιτικός δεν αντέχει την κριτική, πρέπει να κλειστεί στο καβούκι του.  Σήμερα, όμως, και στην Ελλάδα η λογοκρισία και οι παραποιημένες ειδήσεις που οδηγούν σε χαρακτηρισμούς αρθρογράφων και στην φίμωσή τους, είναι μέγα πρόβλημα. Που σταδιακά διαχέεται και επηρεάζει όλους. Είτε το αντιλαμβάνονται, είτε όχι.

Με ενόχλησε πολύ ο παραλογισμός του τέως σεβάσμιου για τα δεδομένα μου κ. Απόστολου Δοξιάδη που καταφέρθηκε με ανεξήγητο ελιτισμό, απύθμενο θράσος και θλιβερή αλαζονεία προς τον Δημήτρη Μανιάτη.  Ο κ. Πρωθυπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος. Είναι σοβαρό. Πολύ σοβαρό.

Με ενοχλεί πολύ που προσπαθούν τα ΜΜΕ να αμαυρώσουν έναν Υφυπουργό με βαθιά  γνώση, ανιδιοτέλεια και σεβασμό στα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Αναφέρομαι, φυσικά, στον κ. Αντώνη Διαματάρη, με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο από το Columbia. Θυμίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αυτοδιοικητικοί χωρίς πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, υπάρχουν και σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες με τελειωμένο το Δημοτικό ή το μισό Γυμνάσιο και με ανύπαρκτο έργο που βάζουν σε κίνδυνο τους πολίτες. Τα γεγονότα της πεσμένης γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη στη Ρόδο το απέδειξαν περίτρανα (ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ) . Αυτοί, εξελέγησαν από πολίτες που έκαναν χρήση της ψήφου τους και δεν ενοχλούν.  Ο κ. Διαματάρης με πενηντάχρονη επιτυχημένη επαγγελματική  πορεία και ανιδιοτελή προσφορά στην Πατρίδα μας είναι το πρόβλημα; Κάτι δεν κάνουμε καλά, συνάνθρωποι, ή κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ σωστά.

Μου είναι θλιβερό θέαμα η παντελώς άσχετη με την εκπαίδευση Υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη να μην μπορεί να επιχειρηματολογήσει στην βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη σχετικά με τον διορισμό εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία. Η προχειρότητα ή η επιπολαιότητα του Υπουργείου Παιδείας ( ή το ΑΣΕΠ αδιάφορο, το Υπουργείο υπάρχει για να λύνει προβλήματα) απέκλεισε από τα Ειδικά Σχολειά εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία χρόνων και δέχτηκε(;) ανθρώπους με τίτλους μεταπτυχιακών συναφών ίσως με το θέμα, αλλά χωρίς καμία πρακτική πείρα. Όποιος έχει γνώση (και βαθύ σεβασμό) στις ομάδες ατόμων με Ειδικές ανάγκες ή ψυχοκοινωνικά προβλήματα, γνωρίζει πόσο σπουδαία σχέση αναπτύσσεται μεταξύ αυτών των ανθρώπων και των δασκάλων τους. Σχέση εμπιστοσύνης, για όποιον αντιλαμβάνεται τι σημαίνει εμπιστοσύνη. Αλλά, επαναλαμβάνω: χρειάζεται γνώση και βαθύς σεβασμός για να οργανώσει κάποιος σωστά ένα τόσο σημαντικό Υπουργείο. Δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η αρτιότητα από άτομα που έχουν κάνει κομματικές υπερωρίες στη ΝΔ, όπως η νυν υφυπουργός. Κανείς δεν θα  ασχολείτο μαζί της, αν ο δικομανής κ. Βαξεβάνης δεν ζητούσε πέρυσι τη σύλληψή της, ώστε η κα υφυπουργός να κρυφτεί πίσω από τις πολιτικές πλάτες Μητσοτάκη και να περισώσει την «τιμή» της. Μπαρμπούτσαλα, λέει η αρθρογραφούσα. Η δειλία δεν βαπτίζεται μαγκιά. Για τους επαγγελματίες κάθε είδους. Επίσης,  ο κ. Πρωθυπουργός οφείλει να πράξει τα δέοντα σ’ένα καθοριστικής σημασίας Υπουργείο.  Κανείς δεν σκέφτηκε ότι οι αλλαγές στις κοινωνίες θεσμοθετούνται από το Νηπιαγωγείο και τους Παιδικούς Σταθμούς; Κανείς. Τελικά.

Στις Βρυξέλλες έφτασε ένα θέμα αμιγώς ελληνικό και συμφέροντα εξωελληνικά, καθώς τα προβλεπόμενα οφέλη για τη χώρα μας είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο περιβάλλον και στην υγεία των Βορειοελλαδιτών. Το θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Παράλληλα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου  θα διαρκέσει η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη που αφορά στα ακραία καιρικά φαινόμενα του πλανήτη με ρεκόρ ζέστης, αύξηση των φυσικών καταστροφών, λιώσιμο των πάγων ως μερικές από τις αποδείξεις των καταστροφικών συνεπειών της ανθρώπινης δραστηριότητας στη γη.  Για τις συνέπειες στις Σκουριές, η iΠόρτα, ως μη συστημικό site, έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων (ΕΔΩ). Θα μπορούσαμε να δηλώσουμε υποταγή; Όχι, γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχουν τα πάντα μια τιμή και διαφυλάσσοντας τη δική μας υπόληψη.

Η φίλη μου η Στέλλα, καθαρό μυαλό και έξυπνος άνθρωπος, μού είπε χθες: «Περιμένω ένα χαρούμενο, αισιόδοξο editorial. Γέμισέ μας την θετική σου ενέργεια».  Ο διαδικτυακός φίλος Μαρίνος μού έστειλε την 1η Δεκεμβρίου μια κάρτα με ευχές. Έγραφε «Να έχεις  ζωή σαν παραμύθι».  Βρήκα στο you tube οπτικοποιημένο το παραμύθι του «Ευτυχισμένου Πρίγκιπα» του Όσκαρ Ουάϊλντ. Θυμάμαι την κασέτα που άκουγαν τα παιδιά μου πριν από πολλά-πολλά χρόνια με το συγκεκριμένο παραμύθι. Ίσως να τους έκανα και κακό, προετοιμάζοντάς τους με ευαισθησίες για μια κοινωνία όπου η ανοησία, αν όχι η εσκεμμένη παλιανθρωπιά,  έχει πέραση.

Θα έχουμε μια ζωή σαν παραμύθι; Ναι, αν έτσι αποφασίσουμε, ναι. Αν αποκτήσει ο καθένας μας ό,τι ονειρεύεται, ναι. Άλλος αίγλη, χρήμα, σχέσεις καρδιάς, επίτευξη στόχων υψηλών ή ευτελών… Ωστόσο, το ίδιο γεγονός σε άλλο χρόνο ή τόπο ή με άλλα πρόσωπα μπορεί να μεταβάλλει το πρόσημο της κάθε πράξης. Εκτός από μιας: της βαθιάς και ανεπιτήδευτης Αγάπης. Που γεμίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Που θεραπεύει τον πόνο και τη δυστυχία των ανθρώπων.

Πολλές, βαθιές, ανεπιτήδευτες, τρυφερές, ζωηρές, ανιδιοτελείς Αγάπες, λοιπόν. 

Αυτό έχω να ευχηθώ σε όλες και όλους για τούτο τον Δεκέμβριο, για τον κάθε Δεκέμβριο. Για την κάθε ημέρα που ανατέλλει και δύει._

3.12.2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ομορφιά, αυτό είναι το ζητούμενο, της Τζίνας Δαβιλά
Τα social “πρεζάκια”, οι fake très chic και η αγένεια, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Εύθραυστες ισορροπίες, της Ωραιοζήλης (Τζίνας) Δαβιλά-Δαμασκηνού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.