Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Προπετάσματα …άκαπνων;, του Γιάννη Πανούση

Spread the love

* Ο Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας του Παν/μιου Αθηνών

Το σταματημένο ρολόϊ έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην κομματική διαμάχη

Άρης Αλεξάνδρου, Το κιβώτιο

Το μίσος[;] των άσπονδων εχθρών [φιλάθλων, κομματικών κ.λπ.] δεν με πείθει ότι πράγματι υπάρχει. Μάλλον πρόκειται για προπέτασμα καπνού που κρύβει άλλα μυστικά.

Υπαινιγμοί, κατηγόριες, συνθήματα, τραγούδια καλούνται να επιβεβαιώσουν την ιστορική[;] εχθρότητα, που μοιάζει να κληρονομείται [;] από γενιά σε γενιά, μέσω οιονεί-θρησκευτικών ιδεοληψιών. Μάλιστα όσο πιο ακραίες εκφράσεις χρησιμοποιεί κάποιος κατά του μισητού εχθρού του, τόσο πιο “καθαρός” [νομίζει ότι] παρουσιάζεται στο δικό του χώρο.

Ορισμένοι άλλοι, περισσότερο “ευέλικτοι” φαντασιώνονται στρατούς εκδικητών που θα προκύψουν μέσα από νέες κοινωνικές πλειοψηφίες[sic]. Μερικοί οραματίζονται για την επικράτηση επί των εχθρών τη δική τους ανάδειξη στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας [λησμονώντας ότι την πρόταση προφανώς πρέπει να την κάνουν οι εκπρόσωποι των προαιώνιων μισητών].

Επειδή το [τεχνητό ] αυτό μίσος κινείται και πέριξ της “κανονικότητας”, πολλοί αντικανονικοί, αρνούμενοι ότι είχαν και οι ίδιοι θεσπίσει τη δική τους κανονικότητα, προβάλλουν την όποια απόκλιση ως το άλας της “αριστερής” [;] ευθείας. Σε αυτούς εντάσσονται και εκείνοι, οι οποίοι αφού κατέστρεψαν όλο το αξιακό μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης, αντί ν’αποσυρθούν στο χώρο του αναστοχασμού και της αυτοκριτικής, εξακολουθούν να τιμωρούν τους πολίτες [οι οποίοι άλλωστε τους καταψήφισαν] με θεωρίες περί των ψηφιακών εχθρών της Δημοκρατίας.

Μ’αυτά και μ’αυτά πάμπολλοι χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω σε ανύπαρκτα μίση, μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί σε κάποιες ηγεσίες [αγνοώντας επιδεικτικά ότι το ηθικό πλεονέκτημα της ιστορικής Αριστεράς ήταν το να μη μισεί ακόμα και τους πραγματικούς εχθρούς].

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, «Πηγές Καλλιθέας»

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Νίκος Κοτζιάς: το ΠΡΑΤΤΩ στηρίζει την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου
Κωστής Σαββιδάκης: “Συγχωρούμε τα πάντα, εκτός από την βλακεία- είναι επικίνδυνη”, της Τζίνας Δαβιλά
Ρίσι «και στους αγκώνες χέρια» Σούνακ! – Rishi “Vishnu” Sunak to the rescue of the Kingdom!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.