Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Προπετάσματα …άκαπνων;, του Γιάννη Πανούση

Spread the love

* Ο Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας του Παν/μιου Αθηνών

Το σταματημένο ρολόϊ έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην κομματική διαμάχη

Άρης Αλεξάνδρου, Το κιβώτιο

Το μίσος[;] των άσπονδων εχθρών [φιλάθλων, κομματικών κ.λπ.] δεν με πείθει ότι πράγματι υπάρχει. Μάλλον πρόκειται για προπέτασμα καπνού που κρύβει άλλα μυστικά.

Υπαινιγμοί, κατηγόριες, συνθήματα, τραγούδια καλούνται να επιβεβαιώσουν την ιστορική[;] εχθρότητα, που μοιάζει να κληρονομείται [;] από γενιά σε γενιά, μέσω οιονεί-θρησκευτικών ιδεοληψιών. Μάλιστα όσο πιο ακραίες εκφράσεις χρησιμοποιεί κάποιος κατά του μισητού εχθρού του, τόσο πιο “καθαρός” [νομίζει ότι] παρουσιάζεται στο δικό του χώρο.

Ορισμένοι άλλοι, περισσότερο “ευέλικτοι” φαντασιώνονται στρατούς εκδικητών που θα προκύψουν μέσα από νέες κοινωνικές πλειοψηφίες[sic]. Μερικοί οραματίζονται για την επικράτηση επί των εχθρών τη δική τους ανάδειξη στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας [λησμονώντας ότι την πρόταση προφανώς πρέπει να την κάνουν οι εκπρόσωποι των προαιώνιων μισητών].

Επειδή το [τεχνητό ] αυτό μίσος κινείται και πέριξ της “κανονικότητας”, πολλοί αντικανονικοί, αρνούμενοι ότι είχαν και οι ίδιοι θεσπίσει τη δική τους κανονικότητα, προβάλλουν την όποια απόκλιση ως το άλας της “αριστερής” [;] ευθείας. Σε αυτούς εντάσσονται και εκείνοι, οι οποίοι αφού κατέστρεψαν όλο το αξιακό μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης, αντί ν’αποσυρθούν στο χώρο του αναστοχασμού και της αυτοκριτικής, εξακολουθούν να τιμωρούν τους πολίτες [οι οποίοι άλλωστε τους καταψήφισαν] με θεωρίες περί των ψηφιακών εχθρών της Δημοκρατίας.

Μ’αυτά και μ’αυτά πάμπολλοι χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω σε ανύπαρκτα μίση, μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί σε κάποιες ηγεσίες [αγνοώντας επιδεικτικά ότι το ηθικό πλεονέκτημα της ιστορικής Αριστεράς ήταν το να μη μισεί ακόμα και τους πραγματικούς εχθρούς].

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, «Πηγές Καλλιθέας»

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αη Βασίλη μου…, του Σπύρου Ντασιώτη
Απέναντι στην Αναγέννηση, εμείς λέμε ναι στον Ουμανισμό, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη
Η κατάρρευση δεν οφείλεται μόνο στη μείωση εσόδων…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.