Υγεία

Ποιες ασθένειες απειλούν τα παιδιά το φθινόπωρο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής»

Με την επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες, οι μολυσματικές ασθένειες που μεταδίδονται με την αναπνοή και το άγγιγμα, στήνουν γιορτή!

Κρυολόγημα. Ρινική συμφόρηση, λαιμός που πονά και φτέρνισμα.  Ισορροπημένη διατροφή και καλός ύπνος, λειτουργούν ενισχυτικά.

Γρίπη. Εξαπλώνεται με το βήχα, το φτάρνισμα και την ομιλία. Προσοχή γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία.

Νοροϊός. Είναι η συνηθέστερη αιτία γαστρίτιδας και γαστρεντερίτιδας. Μολυσμένα τρόφιμα αλλά και κακή υγιεινή της τουαλέτας, επιδεινώνουν την κατάσταση. Μάθετε στο παιδί σας, να τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Πλένετε προσεκτικά τα σκεύη σας και μην μαγειρεύετε αν είστε ασθενής.

Οξεία ωτίτιδα. Φθινόπωρο και χειμώνα είναι συχνότερη η οξεία μέση ωτίτιδα. Η εξωτερική ωτίτιδα εμφανίζεται το καλοκαίρι και την προκαλούν βουτιές σε θάλασσα και πισίνες. Αν η ωτίτιδα οφείλεται σε ιούς, απαιτείται η χορήγηση αντιβίωσης. Αν οφείλεται σε βακτήρια,  αντιμετωπίζεται με απλά αντιπυρετικά και αναλγητικά. Ο παιδίατρος θα δώσει τη λύση.

Βρογχιολίτιδα. Λοίμωξη των πνευμόνων που προσβάλει κυρίως τα βρέφη, δυσκολεύοντας την αναπνοή τους και προκαλώντας σε ακραία περίπτωση συμπτώματα όπως μπλάβιασμα γύρω από το στόμα και τα ακροδάκτυλα. Αν ο πυρετός συνοδεύεται από έντονη αδιαθεσία ή  δεν υποχωρεί μέσα σε τρεις ημέρες, συμβουλευθείτε παιδίατρο.

SHARE
RELATED POSTS
«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» – “Γιάννης Γαΐτης”, Πέμπτη 20 Απριλίου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
H δυσκοιλιότητα αντιμετωπίζεται!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Το κρύο θέλει προσοχή!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.