Ανοιχτή πόρτα Υγεία

“Αγαπημένε μου ασθενή, αποθεραπευμένε μου συνοδοιπόρε…”, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Η 1η Ιουνίου είναι ημέρα αφιερωμένη στους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο! Στους ανθρώπους αυτούς, που κάποια στιγμή στην πορεία τους, κλήθηκαν να δώσουν μια επώδυνη μάχη με μια δύσκολη ασθένεια με έπαθλο την ίδια τους τη ζωή. Σε αυτούς που το κάθε ξημέρωμα γίνεται η αρχή μιας αντίστροφης μέτρησης,…. μια μέρα ακόμα, … ένας μήνας…., ένας χρόνος…., μια ζωή…….

Σε αυτούς τους τόσο ξεχωριστούς ανθρώπους, που είχα τη χαρά να περιθάλψω όλα αυτά τα χρόνια της ιατρικής μου καριέρας, αφιερώνω σήμερα αυτή την επιστολή.

Αγαπημένε μου ασθενή, αποθεραπευμένε μου συνοδοιπόρε,

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μας συνάντηση στο ιατρείο μου, το πρόσωπό σου, την αγωνία ζωγραφισμένη στο βλέμμα σου, την αμφισβήτηση και την προσμονή σου καθώς μου έδινες να δω τις εξετάσεις σου. Κι εγώ μέσα από απεικονίσεις , δείκτες κι αριθμούς να προσπαθώ να διαγνώσω και να σχεδιάσω την καλύτερη θεραπεία για εσένα άσχετα με προβλέψεις και στατιστικές. Να είμαι έντιμη απέναντί σου, να μην σου κρύψω πράγματα, να σε εμψυχώσω να αγωνιστείς με τόλμη και το κυριότερο να σου διασκεδάσω το φόβο της ασθένειας.

Αγώνας δύσκολος, επώδυνος, χρονοβόρος! Κάθε δική σου μάχη και δική μου, κάθε νίκη σου, νίκη μου μικρή διστακτική αρχικά, που όλο και μεγάλωνε μέρα με τη μέρα και κατακτούσε σώμα και ψυχή. Κάθε ουλή στο σώμα σου ένα τατουάζ θριάμβου, ένα σημάδι δύναμης να θυμίζει αυτό που είπε κάποτε ο Rumi «Η πληγή είναι το μέρος από όπου μπαίνει το φως στο σώμα».

Κι όταν μετά από όλα αυτά, φτάναμε στο τέλος της θεραπείας κι έβλεπα την ευτυχία και την αγαλλίαση χαραγμένη στο πρόσωπό σου ένιωθα ευγνώμων για το επάγγελμα που επέλεξα να υπηρετήσω. Το ευχαριστώ, που τόσο απλόχερα μου χάρισες θέλω σήμερα να σου ανταποδώσω. Σε ευχαριστώ για όλα τα μαθήματα αξιοπρέπειας, ήθους, αγάπης που μου έδωσες κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Σε ευχαριστώ, γιατί μαζί σου έμαθα κάθε μέρα να ξυπνάω νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τη ζωή μου, επειδή κάποιος, κάπου αλλού, απεγνωσμένα παλεύει για τη δική του.

Να θυμάσαι πως είμαι γιατρός όχι Θεός! Δεν μπορώ να δώσω όλες τις λύσεις ούτε να έχω όλες τις απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου. Όμως, θέλω να ξέρεις πως θα είμαι εδώ για να σε ακούσω και να μοιραστώ μαζί σου. Είμαι σίγουρη ότι μετά από αυτή την περιπέτεια έγινες σοφότερος ταξιδευτής, γιατί βίωσες ότι υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μας δίνει κι άλλες ευκαιρίες.

ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ, ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ

Η γιατρός σου
Δέσποινα Κατσώχη
Ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής

 

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά

SHARE
RELATED POSTS
Μέχρι τρέλας…, της Τζίνας Δαβιλά
Αρμονία, του Γιώργου Χατζηδιάκου
Βαγγέλης Παυλίδης, ο Ρόδιος και πανάκριβος, της Άννας Κοντοπίδη [Νάξος]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.