Πόρτα στην Πολιτική

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Εξωτερικών ο Αντώνης Διαματάρης

Spread the love

Κεντρική φωτό: Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

ΑΘΗΝΑ. Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Η. Διαματάρης, καθώς συνεχιζόταν ο βρώμικος πόλεμος στο πρόσωπό του από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα φερέφωνά της.

Στη δήλωση παραίτησής του, την οποία έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Διαματάρης αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Γι’ αυτό με τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι η αποδοχή της παραίτησης ήταν μία δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω και της μακράς φιλίας που τον συνδέει με τον κ. Διαματάρη, όμως θεώρησε ότι έπρεπε να γίνει αποδεκτή.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του καταλήγει ότι «έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας ‘με πόνο ψυχής’ το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

Ο κ. Διαματάρης βρισκόταν την Πέμπτη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ωστόσο από το περιβάλλον του στη Νέα Υόρκη, όπου άρχισαν ήδη να φθάνουν μηνύματα οργής για την επίθεση σε βάρος του, ο «Ε.Κ.» πληροφορείται ότι ετοιμάζονται απαντήσεις σε όλα όσα του καταμαρτυρούν. Με στοιχεία και αποδείξεις. Γιατί δεν πρέπει να μείνει τίποτα κάτω από το χαλί. Με τον ίδιο τρόπο που δεν έκρυβε καμία είδηση ως εκδότης/ διευθυντής της εφημερίδας, θα αποκαλύψει τα ψέματα και τον στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η οποία ως κυβέρνηση -να μην ξεχνάμε- είχε καταργήσει την αριστεία, είχε διορίσει υπουργό Παιδείας κάποιον που δεν είχε πάρει το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο που φοίτησε. Και άλλα πολλά για τα οποία όμως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται.

Οσο για τους ομογενείς, τα μηνύματά τους, ορισμένα από τα οποία δημοσιεύουμε ως φωτογραφίες, δείχνουν πόσο πικράθηκαν.

Για τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ , Άρης Παπαδόπουλος

SHARE
RELATED POSTS
Πέντε χρόνια απο την κωλοτούμπα του “Grexit” – 5 years from the “Grexit” referendum*, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
thessaloniki-212x300.jpg
Το Ποτάμι στη Θεσσαλονίκη σήμερα Κυριακή στις 7:00μμ-Ζωντανή μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ
Σκίτσα εξ Αμερικής: “Αλέξης και Πάνος”-“Θέλμα και Λουΐζ”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.