Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ο Μαχαιρίδης, ο Χατζημάρκος και η μοχθηρία, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Είχα κάποτε μια μαθήτρια. Σε φροντιστήριο. Ήταν στην Β’ ή Γ΄Γυμνασίου. Νομίζω ότι την έλεγαν Μαρία. Ή Άννα. Ή Φανή. Δεν θυμάμαι. Θυμάμαι, όμως πως φορούσε γυαλιά, ήταν σχεδόν πάντα με χαμένο βλέμμα και όταν την επανέφερα στο τμήμα μού χαμογελούσε αδέξια και αμήχανα. Ήσυχη πολύ, σχεδόν αμέτοχη στο  σώμα του τμήματος, μα με διαρκή κίνηση των ματιών, εκτός από τις στιγμές που χανόταν το βλέμμα της. Δεν καλοθυμάμαι πώς στην συζήτηση που αφορούσε την σπουδαιότητα της Ανθρωπιάς, η Μαρία ή Άννα ή Φανή συμμετείχε λέγοντας:

-Εγώ μισώ κάποιους ανθρώπους.

-Μισείς;

-Πολλούς. Να σαν την φίλη μου την…

-Τι εννοείς «την μισείς;»

-Θέλω να πάθει κακό.

-Κακό; Όπως….

-Να την δω …άσπρη. Σα να’ναι νεκρή.

Θυμάμαι ότι το τμήμα πάγωσε. Εγώ σοκαρίστηκα. Ήταν η πρώτη  φορά που άκουγα από το στόμα ενός 14χρόνου κοριτσιού να λέει κάτι τόσο σκληρό, απάνθρωπο , ανατριχιαστικό. Η Μαρία ή Άννα ή Φανή ήταν ένα αντιδραστικό παιδί στο σπίτι, ένα ήσυχο κορίτσι στο φροντιστήριο, σχεδόν πάντα αδιάβαστη, μα με φαινομενική συναίσθηση της αδιαφορίας της. «Συγγνώμη… τις ξέχασα…».

Χθες διάβασα και άκουσα  από τη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου κάτι φρικτά ανατριχιαστικό. Το ηχητικό υπάρχει και ηχογραφήθηκε από όλους τους παρισταμένους στη συνέντευξη που έδωσε χθες στο γραφείο του. Θέλησε να μαζέψει τα αμάζευτα για τον διαγωνισμό led που επεστράφη ο αρχικός φάκελος του 2017 ως απαράδεκτος και φωτογραφικός, ενώ έλαβε έγκριση αυτός που κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2019.  Εδώ η αλήθεια. Αλλά αυτό που πάγωσε, αχ όχι όσους ήταν παρόντες, τουλάχιστον εκείνους που έχουν συναίσθηση του τι είπε, είναι το παρακάτω: «Είναι δυνατό  να πω δημόσια  τη στρατηγική που θα ακολουθήσω; Πρέπει να σας πω μια φράση. Είναι αυτή που θα εξοντώσει όλους αυτούς που θέλουν να βγουν  από το μπαούλο της ιστορίας.  Από το βυθό. Ο Άγιος Δημήτρης δόξες μεγάλες, να τους φιλοξενεί. Να είμαστε καλά». Εδώ το ρεπορτάζ της Μαρίας Χονδρογιάννη

Έναν Άγιο Δημήτριο σκέπτομαι που φιλοξενεί τους δοξασμένους και μακάριους: το Κοιμητήριο. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο κος Γιάννης Μαχαιρίδης, ο τέως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, είχε περιπέτεια με την υγεία του. Την ξεπέρασε.  

Τελικά η επιστήμη έχει βρει τρόπο να νικά όλες τις ασθένειες. Δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο για τη μοχθηρία. Σε κάποιους είναι αήττητη. 

Ο Θεός μαζί μας.     

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Γλυνός: Όχι στις χρεωστικές κάρτες για την αναπτυξιακή της ΠΝΑΙ!
Δέσμευση του Μανώλη Γλυνού να δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα ώστε να αναπτυχθούν οι ακαδημίες όλων των ομάδων με έδρα την πόλη της Ρόδου
Μανόλης Ζερβός: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.