Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στον Πολιτισμό

Θα θυμούνται για χρόνια οι Ρόδιοι τις συναυλίες επί Δημαρχίας Φώτη Χατζηδιάκου – Σύμπραξη με χορωδία του Yale- Φωτογραφίες, της Νατάσας Παμπρή

Spread the love

Κείμενο-Φωτογραφίες: Νατάσα Παμπρή (Δημοσιογράφος)

η εικόνα προφίλ της Natasa Pampri, Η εικόνα ίσως περιέχει: την Natasa Pampri, χαμογελάει, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός απολαύσαμε στον κατάμεστο υπαίθριο χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, στην Μεσαιωνική Πόλη. Σύμπραξη της φημισμένης Χορωδίας Αποφοίτων του αμερικανικού πανεπιστημίου Yale, τμήμα της Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου. Ερμηνεύουν έργα του Brahms, φολκλορικά έργα της Βόρειας Αμερικής, spirituals κ.ά, καθώς και έργα των Λέοναρντ Κοέν, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Γκάτσου, Κώστα Βίρβου κλπ. 

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου ένα χρόνο πριν, πληροφορούμενος ότι η μεγάλη αμερικανική χορωδία θα έρθει φέτος στην Ελλάδα (με σκοπό την πραγματοποίηση 3 συναυλιών – οι 2 πρώτες σε Αθήνα και Ναύπλιο), άδραξε την ευκαιρία: οραματίστηκε το σημαντικό καλλιτεχνικό εγχείρημα, εμπιστεύτηκε τις δύο τοπικές χορωδίες που έχει την τιμή να διευθύνει ο καταπληκτικός μαέστρος κ. Μιχάλης Καλαεντζής, επιδίωξε και «έκλεισε» τη συμφωνία να έρθει ΚΑΙ στη Ρόδο η χορωδία του Yale, έφερε σε επαφή τους δύο μαέστρους, προετοίμασε και οργάνωσε το επερχόμενο γεγονός.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την εκπληκτική βραδιά και στον Δήμαρχο Ρόδου κο ΦωτηΧατζηδιάκο για τις υψηλού επιπέδου ποιοτικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τα τελευταία πεντε χρόνια στο νησί.

   

SHARE
RELATED POSTS
Ο προεκλογικός αγώνας 10χρόνης μαθήτριας για το προεδρείο της τάξης της
Για το τραμπολίνο της Ρόδου: από κόσμημα σε εφιάλτης, της Ελένης Καραγιάννη
Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Δωδεκανήσου – συμπόσιο από 22-24/7 στην Ρόδο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.