Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ορκωμοσία Ν/Σ οπλιτών: ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΣ Χ. Λαλούση από τον Δκτη της 95ΑΔΤΕ Ν. Φλάρη

Spread the love

 

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Ο Διοικητής της 95ΑΔΤΕ Υποστράτηγος κ.Νικόλαος Φλάρης

 

Ορκωμοσία Ν/Σ οπλιτών: ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΣ Αντγου Χαράλαμπου Λαλούση από τον Δκτη της 95ΑΔΤΕ Υπτγος Νικόλαο Φλάρη

 Σύντομος χαιρετισμός του κ. Α/ΓΕΣ κατά την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών

Ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του  Aντγου Λαλούση Χαράλαμπου, Αρχηγού του ΓΕΣ προς όλους τους παρισταμένους και ιδιαίτερα τους  Ν/Σ οπλίτες.

Νεοσύλλεκτοι Οπλίτες,

Υπό τη σκέπη της Πολεμικής Σημαίας, ενώπιον των εκπροσώπων της εκκλησίας, της πολιτείας, των ΕΔ, των αρχών της Πόλεως και της Περιφέρειας, των γονέων, συγγενών και φίλων σας, δώσατε το Στρατιωτικό Όρκο τιμής και αφοσίωσης προς την Πατρίδα και ενταχτήκατε επίσημα στη στρατιωτική οικογένεια.

Ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίσθηκαν τις αξίες του Έθνους κατά την ιστορική πορεία του. Αναλύστε τον με προσοχή και θα βρείτε σε κάθε φράση τη συνισταμένη των υποχρεώσεων σας.

Η κατάταξή σας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού  αποτελεί μεν συνταγματικό καθήκον, αλλά ταυτόχρονα είναι και η ύψιστη τιμή και δικαίωμα που έχετε ως πολίτες.

Η θητεία στο Στρατό, είναι για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες. Υπηρετούμε μια χώρα με μακραίωνη ιστορία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και έναν λαό που έμαθε να ει ελεύθερος. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία.

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος. Σας διαβεβαιώ ότι είστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας και υπάρχει διαρκής ανησυχία, ώστε να σας παρέχουμε όλα τα εφόδια, για να γίνεται άξιοι μαχητές.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στους λίγους μήνες της θητείας σας είναι αρκετές και πρωτίστως αφορούν στην προσαρμογή σας στον στρατιωτικό τρόπο ζωής. Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες με αισιοδοξία, χαμόγελο στην καθημερινότητα και θετική σκέψη, να σας διακατέχει το πνεύμα του «μπορώ και εγώ», καθώς και του νικητή. Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή, τις δύο ίσως μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως πρωταρχικό στόχο έχει θέσει  πέραν της ομαλής σας ένταξης στη στρατιωτική οικογένεια, την πλήρη και σωστή εκπαίδευση σας ως μαχητές, χειριστές όπλων και ό,τι άλλο εξειδικευμένο απαιτεί η ειδικότητα σας.

Πορευτείτε με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, έχοντας ως πυξίδα τις στρατιωτικές αρετές και αξίες.

Συμμετέχετε με ζήλο, ενθουσιασμό και με όλες σας τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της στρατιωτικής σας εκπαίδευσης.

Απευθυνόμενος στους γονείς των νέων οπλιτών θέλω να σας ευχαριστήσω που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας και να σας διαβεβαιώσω ότι οι Διοικητές τους θα ενδιαφέρονται για τα προβλήματα τους, σαν να ήταν παιδιά τους. Μπορείτε να απευθύνεστε προσωπικά στο Διοικητή του παιδιού σας που είναι ο αρμοδιότερος όλων. Να έχετε εμπιστοσύνη και να μη διστάσετε να τον ενημερώνετε και να συνεργάζεστε μαζί του για οποιοδήποτε ζήτημα απασχολεί εσάς και  το παιδί σας.

Επιθυμούμε αυτή την επικοινωνία, ώστε να γνωρίσουμε καλυτέρα τα παιδιά σας, να τα διοικήσουμε με τον τρόπο που αρμόζει, επιλύοντας ταυτόχρονα κάθε τους πρόβλημα έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Νέοι Στρατιώτες,

Κληθήκατε να προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στην Πατρίδα και να συμβάλλετε στην προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της. Η Εθνική άμυνα απαιτεί συλλογική προσπάθεια και συνοχή που στηρίζεται στην ενσυνείδητη πειθαρχία. Στη Δημοκρατία το καλό της Πατρίδας συνιστά υπόθεση του καθενός και η ατομική ελευθερία υπόθεση όλων.

Πρέπει να αισθάνεστε πολύ υπερήφανοι και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσετε τι σημαίνει να φοράτε την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη. Να θυμάστε… ό,τι αξίζει στη ζωή, είναι δύσκολο και ότι οι ευθυτενείς άνθρωποι δεν μοιρολατρούν και αντιμετωπίζουν με γαλήνη την κάθε δυσκολία.

Σας εύχομαι να έχετε υγεία, δύναμη, γόνιμη και δημιουργική στρατιωτική θητεία.

7 Φεβρουαρίου 2020

 Αρχηγός ΓΕΣ

Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης 

SHARE
RELATED POSTS
Δεν μας λέτε κ. Χατζημάρκο για τις αμοιβές των εθελοντών-συνεργατών που σας “λιβανίζουν”; Πάρτε το απόφαση: εγώ δεν “μαντρώνομαι”, της Τζίνας Δαβιλά
Η λογοκρισία του αυτοφώρου, του Πάσχου Μανδραβέλη
 Η Ελευθερία του Τύπου “κατοχυρώνεται” με τις συλλήψεις δημοσιογράφων – Τι απαντούν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και η συλληφθείσα δημοσιογράφος Τζίνα Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.